Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesirde Biz Büyük Aileyiz isimli etkinlik düzenlendi

Balıkesirde Biz Büyük Aileyiz isimli etkinlik düzenlendi

Balıkesir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Aile Haftası nedeniyle Biz Bir Aileyiz sloganıyla bir yemek düzenlendi.

Balıkesir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Aile Haftası nedeniyle "Biz Bir Aileyiz" sloganıyla bir yemek düzenlendi.
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, 15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Aile Haftası nedeniyle düzenlenen programda katılımcı aileler ile bir araya geldi.
Etkinliğe Vali Ahmet Turhan`ın yanı sıra, eşi Nuran Turhan, Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Yalım, şehit ve gazi aileleri, koruyucu aileler ve gönül elçileri katıldı.
Programda konuşan Vali Turhan, "Milletimizin temel özelliği ailesinin güçlü olmasıdır. Bu ailede anne-baba, eşler ve çocuklar vardır. Her zaman vurgu yapıyoruz biz millet olarak büyük bir aileyiz. Aile, bireyleri ve toplumu bir arada tutan önemli bir güç kaynağıdır. Toplum yapısı güçlü oldukça, bireyler ve toplum daha güçlü olacaktır. Aile var oldukça, sağlıklı nesiller var olacaktır" dedi.
Son dönemlerde dünya kültürünün globalleşmesi sebebiyle aile bütünlüğüne adeta saldırılar yaşandığına dikkat çeken Turhan, "Ailelerimizin kıymetini bilelim.  Çocuklarımızı internetle baş başa bırakmayalım, sokakta, arkadaşlarıyla birlikte neler yapıyor? bunları kontrol altında tutalım. Aile bütünlüğümüzü ayakta tutmak açısından anne ve babalarımıza sahip çıkarak,  çocuklarımıza gereken özen ve dikkati gösterelim." diye konuştu.
Balıkesir`de boşanma oranlarının yüksekliğini hatırlatan Turhan, sosyal devlet gereği aile danışma merkezlerimiz oluşturuldu. Bu kurumlardan yardım alarak, bir ailenin kurtarılması, yaşamasının sağlanmasının önemli olduğunu ifade etti.
Ailelerle tanışan Vali Turhan ve eşi çocuklara oyuncak dağıtarak onların sevinçlerine ortak oldu. Programın sonunda, çocuk evlerine yaptıkları hizmetler nedeniyle Pervin-Metin Tatlı çiftine Vali Turhan tarafından onur plaketi takdim edildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli