Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Balıkesirde belgeli firma sayısı yetersizmiş

Balıkesirde belgeli firma sayısı yetersizmiş

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akovanın, Balıkesirde üretim yapan sanayiciler için TSE Ürün Belgelendirme Müdürlüğü açılması çalışmaların olup olmadığıyla ilgili soru önergesine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün tarafından cevap...

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova`nın, Balıkesir`de üretim yapan sanayiciler için TSE Ürün Belgelendirme Müdürlüğü açılması çalışmaların olup olmadığıyla ilgili soru önergesine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün tarafından cevap verildi.
Bilindiği üzere, Balıkesir`de üretim yapan sanayicimizin TSE belgesi almak için, başka şehirlerde bulunan TSE Müdürlüklerine başvurması önemli bir sorundur. Çünkü Balıkesir`de bulunan TSE Temsilciliği sadece Hizmet Belgelendirmesi yapmakta, bundan da beyaz eşya servisleri, otomobil servisleri, bilgisayar, elektronik eşya servisleri, yemek, temizlik, güvenlik, peyzaj, çamaşır yıkama, ilaçlama hizmeti veren kuruluşlar, akaryakıt istasyonları, LPG-CNG ikmal ve dönüşümü yapan ve satan işyerleri, fırın, lokanta, fotoğraf stüdyoları vb. işletmeler yararlanabilmektedir. Balıkesir`in rekabet gücünü artırmak, ulusal ve uluslararası düzeyde ticaretini kolaylaştırmak ve toplumun yaşam düzeyini yükseltmek için; standardizasyon, uygunluk değerlendirme, deney ve kalibrasyon faaliyetlerinin tarafsız, bağımsız, etkin ve güvenilir olarak sağlanması gerekmektedir.
Ancak Bakan Ergün`ün verdiği cevaba göre, Balıkesir ilindeki belgeli firma sayısı, burada bir "Ürün Belgelendirme Müdürlüğü" kurulması için yeterli değildir. Halen TSE Balıkesir Temsilciliği "hizmet belgelendirme" ve "araç proje" yetkilerine haizdir. Balıkesir ilimizde mukim toplam 81 adet TSE Belgeli firma arasından 56 tanesinin TSE belgelerine ait işlemleri (40 adet TSE ve 16 adet TSEK belgeli firmanın); coğrafi yakınlığı bulunan Bursa ilinden yürütülmektedir. Geri kalan ve gıda konusunda faaliyet gösteren 25 firmanın işlemleri ise akreditasyon gereği Ankara`dan yürütülmektedir.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli