Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesirde AKP ile MHP arasındaki gerilim sürüyor

Balıkesirde AKP ile MHP arasındaki gerilim sürüyor

Balıkesir Belediye Başkanlığı, AKP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğurun, geçtiğimiz hafta Balıkesiri ilgilendiren bazı konularla ilgili olarak yaptığı basın toplantısında öne

Balıkesir Belediye Başkanlığı, AKP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur`un, geçtiğimiz hafta Balıkesir`i ilgilendiren bazı konularla ilgili olarak yaptığı basın toplantısında öne sürdüğü görüşlerle ilgili olarak, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla basına yazılı basın açıklaması gönderdi.
Balıkesir`in MHP`li Belediye Başkanı İsmail Ok imzasıyla, yayınlanan açıklamada öne çıkan konular:
"Sayın Uğur, basın toplantısında diyor ki; `AKP, milletimiz tarafından kurulmuş, milletin ve halkımızın talepleri doğrultusunda hareket eden bir partidir. Balıkesirliler ne diyor, ne istiyorsa, biz ona göre hareket ediyoruz.`
Biz de Sn. Edip Bey`e soruyoruz:
Diğer partiler, başka milletler tarafından mı kuruldu?
Türk Milleti, bu kadar çok miktarda `biber gazı` yiyerek Dünya Birincisi olmak mı istiyor ki, iktidarınız milletimize bunu reva görüyor?
Türk Milleti, teröristbaşı Abdullah Öcalan ile müzakere yapılmasını mı istiyor? Kahraman askerlerimizi, polislerimizi, vatandaşlarımızı bebekler de dahil şehit eden vatan hainleri cezalarını çekmeden, Türk Milleti adına Türk Adaletine hesap vermeden, silahları ile birlikte ellerini, kollarını sallayarak sınırlarımızdan geçerek gidiyorlar. Bunu da mı `Milletimiz istedi` diye yapıyorsunuz?
Analar ağlamasın... Ne güzel söz değil mi? Bu yaptıklarınız ile sadece analar değil, bütün Türk Milleti ağlıyor. Size göre bunu da millet istiyor değil mi?
Balıkesir Belediyesi`nde, iktidarınız döneminde, belediyemize ait 211 adet gayrimenkulü satıp savmanıza rağmen Belediyeyi 240.000.000.-TL gibi büyük bir borç batağına soktunuz. Bunu da `Balıkesirliler istedi` diye yaptınız değil mi?
Eski Lunapark alanına yapmayı planladığınız otel hikayesine gelince: Bilindiği gibi Vakıflar Genel Müdürlüğü`ne ait Eskikuyumcular Mahallesi, 568 Ada, 151 Parsel ile Belediyemize ait Gümüşçeşme Mahallesi, 7522 Ada, 2 Parselin takas yapılması isteği ile 29.07.2009/1592 ve 12.08.2009/ 1685 sayılı yazılarımızla iki defa Vakıflar Genel Müdürlüğü`ne müracaat edilmiştir. Her türlü şartı kabul etmemize rağmen bu taleplerimiz Vakıflar Genel Müdürlüğü`nün 06.08.2009/2807 ve 15.08.2009/ 2769 sayılı yazıları ile reddedilmiştir. Sayın Vekilimiz, şimdi de diyor ki, "Takas ta yaptırırız. Al gülüm, ver gülüm. Yazı yazmış, benim haberim yok..." Devletimizin işleyişinde böyle bir usul yok, ama zaman geçmiş değil. Nasıl olsa bir emirle ihaleyi iptal ettirebiliyorlar, bir emirleriyle de bu takası gerçekleştirelim. Balıkesir`imizi özlenen büyük bir meydana kavuşturalım. Takas tekliflerimizi reddeden Vakıflar Genel Müdürlüğü, bu alana, "İnşaat Yapım ve İşletme Şartlı Kiralama İşi" için ihaleye çıktı. Bu ihalenin şartnamesi incelendiğinde, Vakıflar Genel Müdürlüğü`nün gerçek niyeti ortaya çıkmaktadır. Bu şartnamenin 3. maddesinde, "Arsa, turistik tesis alanında bulunmakla birlikte, yüklenicinin alışveriş merkezi inşa etmeyi tercih etmesi halinde, idarenin izin almak ve işin her türlü masrafı kendisine ait olmak şartıyla gerekli plan tadilatını yaptırıp uygulamakta serbest olacağı ve kira bedellerinin, otel için belirlenen bedelden az olmamak kaydıyla yeni duruma göre, Bölge Müdürlüğü`nce yeniden tespit edileceği…" denilmektedir. Yani gerçek gaye, şehrin orta yerine Alışveriş Merkezi yapmaktır. Sayın Uğur, "Bu 3. maddede geçen `İdare` Belediye`dir. Plan tadilatını Belediye yapar. Burada, `AVM yapılacak` denilerek hedef saptırıyorlar" diyerek, 5737 Sayılı Vakıflar Kanunu`nun 22. maddesine atıfta bulunarak, burada yetkinin tamamen Belediye`de olduğunu ısrarla söylemektedir. Sayın Vekilim; El-İnsaf!.. Söz konusu şartnamenin `Tanımlar` başlıklı 1. maddesinde, "İşbu Şartnamede `İdare, T.C Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü adına Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü`nü ifade eder` denilmektedir. Ayrıca 5737 Sayılı Vakıflar Kanunu`nun 22. maddesine atıfta bulunarak, bu konularda tek yetkilinin Belediye olduğu ifade edilmektedir. Halbuki 29.06.2011 tarih 644 no.`lu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname`nin 2. maddesinin (ç) fıkrası, söz konusu konularda son yetkinin, ilgili Bakanlığa ait olduğunu açıkça belirtmektedir. Görüldüğü gibi, olayları saptıran, halka yanlış bilgiler sunan, bilgi kirliliği yaratarak bundan siyasi rant sağlayanlar bütün çıplaklığı ile ortaya çıkmıştır. Şunu da belirtmeliyiz ki, söz konusu ihalenin iptal ediliş sebebi, şartnamenin 3. maddesinin gündeme taşınması ve şaibeli durum oluşturmasıdır. Zaman geçmiş değil. Geliniz, bu takası yapalım ve Balıkesir`imize büyük bir meydan kazandıralım.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli