Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesirde açılım ve İmralı tepkisi

Balıkesirde açılım ve İmralı tepkisi

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şubesinden açılım ve İmralı tepkisi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şubesi`nden açılım ve İmralı tepkisi.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Haydar Filiz, açılım ve `İmralı sürecine tepki gösterip, "Şu anki süreç terör örgütünün istek ve arzuları doğrultusunda ilerlemektedir. Bu gidişle terör örgütüne demokratik özerklik verilecek, af getirilecek ve ülke bölünecektir"dedi.
Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Haydar Filiz, bugün Yönetim Kurulu ve dernek üyelerinin katılımıyla basın toplantısı düzenledi. 
Açılım süreci başladığından bu yana büyük bir üzüntü, keder ve kızgınlık içerisinde olduklarını söyleyen Filiz, "Şehitlerimizin kemikleri nin sızladığını hissediyoruz" dedi.
Devlet yöneticilerinden şehitlerin ruhunu incitmeyecek, gazilerin onurunu kırmayacak bir şekilde terörle mücadele etmelerini isteyen Filiz, "Terör örgütüne, terör örgütü gibi muamele yapılmalı" diye konuştu. 
Filiz açıklamasına şöyle devam etti:
"Terörün bitirilmesini bizlerden daha çok isteyen olamaz. Fakat terör örgütü ile pazarlık yapmak ile terörün bitirilemeyeceğini, daha da çok azacağını düşünmekteyiz. Bugün MİT, PKK ile pazarlık masasındadır. Ankara`da  ise Amerikan Konsolosluğu`na DHKP-C`li terör örgütü üyesi tarafından saldırı düzenlenmiş ve analar yine ağlamıştır. Peki, terör örgütü DHKP-C, `Bizimle de pazarlık yapın yoksa analar ağlar` derse ne yapacağız? Daha sonra İBDA-C ve TİKKO gibi örgütler ve dahası sıraya girmez mi? Hepsi ile `Analar ağlamasın` diye pazarlık mı yapacağız?"
Filiz, "Yürekten inanıyoruz ki AK Parti terörü bitirmek için idamı da geri getirecek güce sahiptir. Bu konuda halkımızın da desteğini almak isterse idamı referanduma götürür. Halkımız da ona gerekli desteği verir. Eğer AK Parti isterse Kandil Dağı`na operasyon kararını da alabilir. Başbakan Kandil`e yürüyerek gitse arkasından milyonlar gider. Bu gidişle terör örgütüne demokratik özerklik verilecek, af getirilecek ve ülke bölünecektir."
Siyasilere affetme yetkisini kim verdi?
Derneğin Yönetim Kurulu üyesi ve şehit Üsteğmen Cengiz Evranos`un annesi Fikriye Evranos ise "Siyasetçiler en küçük bir eleştiride bile hemen mahkemeye başvuruyorlar, dava açıyorlar. Kendileri bir eleştiriye tahammül edemiyorlar. Çocuklarımızı şehit eden katillerin affedilmesine tahammül etmemizi istiyorlar. Katilleri, bizim adımıza nasıl affedebilirler? Bu yetkiyi onlara kim verdi? Eğer süreç böyle devam ederse Türkiye bölünür daha çok anneler ağlar" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı