Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesirde 3.ncü Girişimcilik Kursu Tamamladı

Balıkesirde 3.ncü Girişimcilik Kursu Tamamladı

Balıkesir Esnaf Odaları Birliği ile İŞKUR tarafından ortaklaşa düzenlenen girişimcilik kurslarının üçüncüsü tamamlandı. Kurs bitiminde kursiyerlere sertifika verilirken burada

Balıkesir Esnaf Odaları Birliği ile İŞKUR tarafından ortaklaşa düzenlenen girişimcilik kurslarının üçüncüsü tamamlandı. Kurs bitiminde kursiyerlere sertifika verilirken burada konuşan BESOB Başkan Vekili Necdet Erkan "Girişimcilik Kursu seçmelerinin merkezdekiler haricinde bütün ilçelerdekine katıldım. Bigadiç ilçesindeki seçmelere 102 kişi katıldı. Biz bu yola çıkarken işsiz insanlara bir nebze olsun yardımcı olmak için çıktık. Son zamanlarda insanların birbirine sevgi ve saygısı azaldı. Türkiye`nin en büyük sorunu sevgi ve saygı eksikliği . O a Partili yaramaz, bu B Partili yaramaz diyerek birbirimizi kötülüyoruz.  Bizim için en büyük gurur bu kursiyerlerimizin açacağı iş yerlerinin açılışlarına katılabilmek. Allah hiçbir insanın başını eğdirmesin. Namerde muhtaç etmesin. Bütün girişimci arkadaşlarımızın yolu açık olsun" dedi.
BESOB Genel Sekreteri Hüseyin Saran ise yaptığı konuşmada "Yılsonu itibarı ile kursiyerlerin %40`ı iş yerlerini açmış olacak. Türkiye ortalaması %10 dünya ortalaması ise %5. Balıkesir`de ise girişimcilik kursuna katılanların %40`ı iş yeri açacak. Bu çok önemli bir başarı. BESOB olarak iş yeri açtığınızda da emrinizde olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
İŞKUR Müdürü Nazım Balcı 350 kişilik girişimcilik kurslarından sonra yılın ikinci yarısında 100 kişilik bir kurs daha açacaklarını belirtti. Kursiyerlerin en kısa zamanda iş yerlerini açmasını temenni ettiklerini belirten Müdür Balcı bugüne kadar kursu bitirenlerin  %15`inin kurs bitiminde hemen iş yeri açtığını ve bu kursların bu anlamda Balıkesir ekonomisine katkısının büyük olacağına inandığını kaydetti. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli