Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesirde 3 ton süt dağıtıldı

Balıkesirde 3 ton süt dağıtıldı

Balıkesirde Dünya Süt Günü kapsamında 3 ton süt dağıtıldı.

Balıkesir`de Dünya Süt Günü kapsamında 3 ton süt dağıtıldı. 
Dağıtıma katılan Vali Ahmet Turhan, süt içerek çarşı esnafı ve vatandaşlara da verdi. Çocuklara da süt ve oyuncak dağıtan Turhan, gazlı içecek yerine süt içmelerini tavsiye etti.
Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Ali Hikmet Paşa Meydanı`nda düzenlenen faaliyette, 16 bin paket 200 ml. süt dağıtıldı. Yoğun ilgi gösterilen dağıtıma İl Müdürü Bayram Ali Alanlı, Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, Merkez Süt Üreticileri Birliği Başkanı Cihat Şimşek ve daire müdürleri katıldı. 
Vali Turhan, sütün çocukların sağlıklı yaşaması ve büyümesi açısından çok önemli olduğunu anlatıp, "Bugün bunu vurgulamak açısından güzel bir gün. Zaten okullarımızda süt veriyoruz. Gazlı içecekler yerine süt içmek ve bunu ön plana çıkarmak önemli. Gazlı içecekler, sağlık açısından çok ciddi riskler oluşturuyor. İleriki yaşlarda kemik erimesine sebebiyet veriyor. Özellikle iskelet sağlığı açısından süt içilmelidir." dedi.
İl Müdürü Alanlı ise, "Bölgemizdeki firmaların sponsorluğunda bu etkinliği düzenledik, kendilerine teşekkür ediyorum. Sağlık bir nesil ve sağlık bireyler için herkesi süt içmeye davet ediyoruz." şeklinde konuştu. Daha sonra Vali Turhan, meydanda açılan stantların başına geçerek vatandaşlara süt dağıttı, ayrıca çevrede bulunan işyerlerine girerek esnafa da süt verdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false