Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir´de satranç günleri

Balıkesir´de satranç günleri

Balıkesir´de "Doğru hamlede buluşalım" hamlesiyle başlayan satranç günleri sürüyor.

Balıkesir´de "Doğru hamlede buluşalım" hamlesiyle başlayan satranç günleri sürüyor.
Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) ile Balıkesir Zeka ve Zihin Sporları Derneği´nin (ZESDER) birlikte düzenlediği 2. Satranç Turnuvası ödül töreniyle sona erdi.
Hafta sonu BSMMMO hizmet binasında gerçekleştirilen turnuvaya üç kategoride 85 sporcu katıldı. Beş tur üzerinden oynanan A Grubu´nda 19 sporcu mücadele etti. Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Fatih Demirci 4 maçı kazandı, bir maçı berabere tamamladı ve 4.5 puanla şampiyon oldu. 4´er puanlı oyunculardan Altıeylül Belediyespor´dan Yılmaz Yaman averajla ikinci, ZESDER´den Erman Yılmaz aynı puanla üçüncü oldu.
Bu kategoride Kaan Özden, Emir Serhat Akad, Ahmet Deveci, Yiğit Ak, Elifnaz Akat, Serdar Yüksek ve Kerem Adnan Betik, ilk 10´a giren sporcular oldu. Elifnaz Akat en iyi bayan sporcu ödülünü aldı. A kategorisinde dereceye giren sporculara ödüllerini TSF İl Temsilcisi Erdem Özgören sundu.
50 sporcunun yer aldığı B Grubu´nda ZESDER´den Zeynep Yalçın, 6 tur sonunda 5.5 puan ve averajla birinci oldu. Ödülünü BSMMMO Başkanı Metin Yalçın´ın elinden alan başarılı sporcu, ayrıca en iyi bayan ödülünün de sahibi olarak turnuvayı çift ödülle tamamladı. Bandırma´dan Mehmet Yılmaz aynı puan ile ikinci, Onur Akyüz 5 puan ile üçüncü oldu. Devrim Yiğit Yalçın, Atakan Türkmen, Tunay Arda Ceylan, Bartu Çakmak, Mustafa Efe Gültepe, Kemal Fıstık ve Ada Alkan Akdeniz ilk 10´a girip, ödül kazanan isimler oldu.
C grubunda mücadele eden minik satranççıların hepsi şampiyon ilan edildi. Emre Eşme, Doruk Çakır, İbrahim Burak Karakaş, Melis Erva Acar, İbrahim Tekir, Hayal Sahra Kaygusuz, Hiranur Topuz, Kazım Çağan Deligöz, Kıvanç Akdoğan, Demir Kılınç, Utku Hatipli, Yusuf Bera Mutlu, Yağız Türkkan, Batuhan Demir Başaran, Sena Zeynep Hüroğlu ve Kemal Kağan Pehlivan madalya sevinci yaşadı. Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Balıkesir satranç günleri
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli