Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir´de ?Roman Evleri? davullu zurnayla yıkıldı

Balıkesir´de ?Roman Evleri? davullu zurnayla yıkıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından 1. Gündoğan Mahallesi´nde yaşayan Roman vatandaşlar için yaptırılan 34 konut düzenlenen tören ile hizmete alındı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un da katıldığı yeni evlerin hizmete alındığı tören sonrası Roman vatandaşların Yıldırım ve Rüzgar Caddeleri üzerinde bulunan eski evleri davul-zurna eşliğinde bayram havasında yıkıldı.
Yıldırım Caddesi üzerinde düzenlenen törende ilk konuşmayı Balıkesir Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Barlin yaptı.
İnsana hizmetin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Barlin, Başkan Uğur´a teşekkür etti. Barlin, ?34 sıcak dairelerde yaşayacak olan vatandaşlarımız yıkık- dökük barakalardan kurtuldular. Artık çocukları daha sağlıklı bir ortamda büyüyecek ve elektriksiz, susuz kalmayacaklar. Kötü şartları sona ermiştir. Haneleri şen olsun, sofraları bol olsun? dedi.
Başbakan´ın Roman Baş Danışmanı Metin Özçeri´de törende bir konuşma yaparak, daha önce de TOKİ tarafından birçok Roman´a ev yaptırıldığını ama Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin yaptırdığı gibi bir örnek olmadığını söyledi.
Bu evlerin Türkiye´ye örnek olacağını belirten Özçeri, ?İskan yasasında 1934 yılında bir yasa vardı. Çingeneler, casuslar, göçebeler sınır dışı edilir diye. O madde AK Parti döneminde 2006 yılında ortadan kaldırıldı. Sözlük ve ansiklopedilerde ne kadar hak etmedikleri halde Romanlar hakkında sıfatlar varsa kaldırıldı. Biz hep beraber Türkiye ve hep beraber bir milletiz? dedi.
Özçeri´nin ardından AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Kasım Bostan ve Mahmut Poyrazlı´da birer konuşma yaparak Başkan Uğur´a sosyal proje için teşekkür etti.
Törende son olarak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur katılımcılara hitap etti.
Sözlerine Romanların ünlü ?İlle de Roman olsun, ister çamurdan olsun, O da Allah kuludur, her kim olursa olsun? sözleri ile başlayan Başkan Uğur, ?Yeni Türkiye´de Roman kardeşlerimizin eğitim, istihdam ve barınma konularında problemleri bir bir ortadan kalkıyor? şeklinde konuştu.
Başkan Uğur´un konuşması ardından yeni konutların açılışı yapıldı. Açılışta Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Milletvekilleri Mahmut Poyrazlı ve Kasım Bostan, Başbakan Baş Danışmanı Metin Özçeri, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Başkanları, muhtarlar ve Roman vatandaşlar tarafından konutların kurdeleleri kesildi.
Başkan Uğur ve beraberindekiler daha sonra yeni konutlara taşınan Romanlara konuk oldular. Son olarak ise Roman vatandaşların eski evleri davul-zurna eşliğinde yıkıldı.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false