Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Balıkesir´de organ ve doku bağışı paneli

Balıkesir´de organ ve doku bağışı paneli

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü ve Balıkesir Üniversitesi işbirliği ile ?Organ ve Doku Bağışı? paneli Fen Edebiyat Fakültesi amfisinde gerçekleştirildi.

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Servet Kocaöz´ün açılış konuşması ile başlayan panelde Kocaöz, bu çalışmaların sadece bir hafta değil yılın tamamında çeşitli etkinliklerle anlatılarak, organ bekleyen insanlara umut olunabileceğini, çünkü her gün organ bekleme listelerine yeni hastaların eklendiğini açıkladı.
Kocaöz, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Balıkesir ili olarak 2015 yılı içerisinde hastanelerimizde 73 beyin ölümü tespiti yapılmış, bu kişilerden 30´unun aileleri tarafından organları bağışlanarak, organları ile 79 kişiye can vermişlerdir. 2016 yılının başından bugüne kadar hastanelerimizde 29 beyin ölümü tespiti yapılmış, bu kişilerden 13´ünün aileleri tarafından organları bağışlanarak, 33 kişinin hayatının kurtulmasına katkıda bulunmuşlardır. İlimizde 2012 yılından önce beyin ölümü tespiti ve organ bağışı son derece az iken yapılan eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri sayesinde bu gün organ bağışında önemli bir artış görülmektedir."
"Organ ve Doku Bağış Panelinde" Üniversitemiz Hocaları tarafından gerçekleştirilen sunumlarda Üniversitenin Kornea Nakil Merkezi ve Böbrek Nakil merkezinin çalışmaları hakkında bilgiler verilerek, bu hizmetlerin ilimizde verilebiliyor olmasının önemine değinildi.
Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kornea Nakil Merkezi 3 Haziran 2014 tarihinde ruhsat aldıktan sonra 83 başarılı kornea nakli gerçekleştirdiği, böbrek nakil merkezi ise 12 Ağustos 2015 tarihinde ruhsat aldıktan sonra 9 başarılı böbrek nakli gerçekleştirdiği bildirildi.
Panelde, yakınlarının acısını yaşarken, aynı zamanda da yakının organlarını bağışlayarak, umudunu kaybeden insanlara yaşama umudu olan yüce gönüllü ailelere günün anısı olarak, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tarafından el işi olarak üretilen cam ürünler hediye edildi. Yine bu merkezde üretilen el emeği göz nuru eserler, destek veren tüm kurumların yöneticilerine, belediye başkanlarına, başhekimlere, koordinatörlere, Tıp Fakültesi organ ve Doku Nakil merkezi hocalarına takdim edildi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli