Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Balıkesir´de Kuva-yi Milliye günü kutlandı

Balıkesir´de Kuva-yi Milliye günü kutlandı

Balıkesir´de Kuva-yi Milliye Günü coşkuyla kutlandı.

Balıkesir´de Kuva-yi Milliye Günü coşkuyla kutlandı.
Milli Mücadelede Kuva-yi Milliye meşalesinin yakıldığı Balıkesir´de her yıl 16 Mayıs tarihi Kuva-yi Milliye Günü olarak kutlanıyor.
16 Mayıs Kuva-yi Milliye Günü nedeniyle Balıkesir Adnan Menderes Mahallesindeki Kuva-yi Milliye Anıtı´nda resmi tören düzenlendi.
Törene Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´u temsilen Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin katıldı.
Şahin Kuva-yi Milliye Anıtı´na Türkiye haritalı çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından öğrencilerin şiir okuduğu Kuva-yi Milliye Anıtı´ndaki törenin ardından Alaca Mescit Camisinde tüm şehitler için mevlit okundu, lokma hayrı yapıldı.
Milli mücadelede tarih yazan tüm şehitlerimizin saygı ve şükran ile yad edildiği Kuva-yi Milliye Günü kutlamalarındaki bazı etkinlikler şehit haberleri nedeniyle iptal edildi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, ?Vatan sevgisiyle özgürlük ve bağımsızlık için savaşan tüm kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun? dedi.
Törende, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuva-yi Milliye Günü nedeniyle hazırlanıp basılan ?Kuva-yi Milliye´nin Başkenti Balıkesir? isimli kitapçık tüm katılımcılara dağıtıldı. Milli Mücadelede Kuva-yi Milliye ve kahramanları anlatan seçilmiş 11 özel fotoğrafın bilgileriyle birlikte yer aldığı, Kuva-yi Milliye sürecini özetleyen Büyükşehir Belediyesi yayını Balıkesir halkından büyük beğeni topladı.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli