Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir´de İnme (Felç) konusu tartışıldı

Balıkesir´de İnme (Felç) konusu tartışıldı

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, İnme (Felç) vakaları konulu yönetim toplantısı düzenlendi.

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, İnme (Felç) vakaları konulu yönetim toplantısı düzenlendi.
İnme Vakalarına ilişkin güncel yaklaşımların ve uygulamaların değerlendirildiği İnme Vakaları Yönetim Toplantısı Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonu´nda dün yapıldı.
Balıkesir İl Sağlık Müdürü Op.Dr.M.Burak Öztop tarafından organize edilen toplantıya Bursa İl Sağlık Müdürü Dr.Özcan Akan başta olmak üzere Bursa İlinde hizmet veren hastanelerde görevli Nöroloji ve Radyoloji Uzman Hekimler, Müdürlük İdarecileri, Hastane Başhekimleri ve mevcut hastanelerde görevli uzman hekim ve diğer hekimlerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Balıkesir İl Sağlık Müdürü Op.Dr.Mehmet Burak Öztop, konuyla ilgili şu bilgileri aktardı: ?Nörovasküler hastalıklar dünyada en fazla fonksiyon kaybına neden olan, yaşam kalitesini en fazla etkileyen ve ölüm nedeni olarak kardiyovasküler hastalıklar ve kanserden sonra ilk sırada yer alan hastalık grubudur. Bu durum; İnme, beyin damar hastalıklarının ani olarak ortaya çıkan ve çok hızlı tedavi gerektiren bir tablosudur. İnme tedavisinde en önemli faktör tedaviye çabuk ulaşabilmektir. Günümüzde inme tedavisini etkin olarak uygulayabilmek için asgari şartlar mevcut olduğu halde, iskemik inmenin kanıtlanmış, en etkili tedavisi olan trombolitik tedavi ancak % 3 oranlarında uygulanabilmektedir, vasküler girişimsel tedavi oranları ise çok daha düşüktür. Son açıklanan TUİK raporlarına göre Türkiye´de beyin damar hastalıkları nedeniyle hayatını kaybeden kişilerin sayısı 2015 yılında yaklaşık 38 bine ulaşmıştır. Beyin damar hastalıklarının en ani ve en belirgin fonksiyon kaybı ile ortaya çıkan tablosu olan ?İNME? yi önlemek ve etkin tedavisinin uygulanabilmesi için inmeden korunma, etkin ve hızlı tedaviye ulaşabilme, inme sonrası rehabilitasyon ve sosyal yaşamın iyileştirilmesine yönelik organizasyonların; nöroloji uzmanı yönetiminde, inme konusunda özelleşmiş ünitelerin ve yine nöroloji uzmanı yönetiminde multidisipliner inme merkezlerinin sayısı ve olanakları artırılarak ve yeterli insan gücü sağlanabilmesi için eğitimler sürdürülerek gerçekleştirilebilir. İlimiz bünyesinde de 22 Haziran 2017 tarihinden itibaren Edremit Devlet Hastanesi´nde dört yataklı ve 13 Kasım 2018 tarihinde ise Atatürk Şehir Hastanesi´nde dört yataklı olmak üzere iki inme ünitesi ile hizmet verilmeye başlanmıştır.? Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli