Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir´de iki aşamalı denetim yapıldı

Balıkesir´de iki aşamalı denetim yapıldı

Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Türkiye Güven Huzur" uygulaması kapsamında, Balıkesir merkez ve bağlı 20 ilçede asayiş denetimi yapıldı.

Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Türkiye Güven Huzur" uygulaması kapsamında, Balıkesir merkez ve bağlı 20 ilçede asayiş denetimi yapıldı.
"sabit yol uygulaması" ve "umuma açık yer uygulaması" şeklinde 2 aşamalı olarak yapılan denetimler, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı Asayiş, Terör, Narkotik, Kaçakçılık Organize, Mali Şube, Özel Harekât polislerince tüm ilçelerde gerçekleştirildi.
Uygulamaya 428 personel katıldı
Toplam 20 ilçede, farklı noktalarda polis ekipleri şüpheli görülen araçları ve yayaları durdurdu. Balıkesir Merkez ve İlçelerinde asayiş denetimi yapan ekipler, şüpheli araçları durdurarak araçların içini kontrol etti, sürücü ve yolcuları GBT (Genel Bilgi Toplama) kontrolünden geçirdi. 255 sabit uygulama noktalarında, ekipler şüpheli görülen kişileri durdurarak üst araması yaptı. Uygulama kapsamında durdurulan bazı araçlara, eksik evrak nedeniyle ceza kesildi ve çekiciyle otoparka götürüldü.
Umuma açık yer uygulaması kapsamında da denetlemeler yapıldı. Yapılan aralamalarda haklarında yakalama kararı bulunan kişiler de yakalandı.
Sabit Yol ve Umuma Açık Yer Uygulaması
Yol uygulamasında 108 ekibin destek verdiği denetlemelere 428 personel katıldı. Yapılan yol ve umuma açık yer denetimlerinde 6.039 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusunun yapıldığı, 428 aracın kontrol edildiği, 25 gr esrar maddesinin ele geçirildiği, 28 aracın sürücülerine cezai işlem uygulandığı ve 9 aracın ise trafikten men edildiği belirtildi. Uygulama kapsamında haklarında arama kararı bulunan 20 kişi yakalanırken, denetim sonucunda araçlara uygulanan ceza miktarı ise 18.509 lira olarak açıklandı.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false