Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir´de ?Huzur Türkiye-6? uygulaması

Balıkesir´de ?Huzur Türkiye-6? uygulaması

Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Türkiye Güven Huzur-6" uygulaması kapsamında, Balıkesir´de de 20 ilçede asayiş denetimi yapıldı.

Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Türkiye Güven Huzur-6" uygulaması kapsamında, Balıkesir´de de 20 ilçede asayiş denetimi yapıldı. Güvenlik birimleri 81 ilde koordineli olarak "sabit yol uygulaması" ve "umuma açık yer uygulaması" şeklinde 2 aşamalı denetim gerçekleştirdi.
Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Alay Komutanlığına bağlı Asayiş, Terör, Narkotik, Kaçakçılık Organize, Mali Şube, Özel Harekât polislerinin katıldığı operasyon, tüm ilçelerde gerçekleştirildi.
Toplam 20 ilçede, farklı noktalarda polis ve jandarma ekipleri şüpheli görülen araçları ve yayaları durdurdu. Balıkesir Merkez ve İlçelerinde asayiş denetimi yapan ekipler, şüpheli araçları durdurarak araçların içini kontrol etti, sürücü ve yolcuları GBT (Genel Bilgi Toplama) kontrolünden geçirdi. 418 sabit ve seyyar uygulama noktalarında, ekipler şüpheli görülen kişileri durdurarak üst araması yaptı. Uygulama kapsamında durdurulan bazı araçlara, eksik evrak nedeniyle ceza kesildi ve çekiciyle otoparka götürüldü.
Umuma açık yer uygulaması kapsamında da denetlemeler yapıldı. Yapılan aralamalarda haklarında yakalama kararı bulunan kişiler de yakalandı. Yol ve umuma açık yer uygulamasında 220 ekip´in destek verdiği denetlemelere 1892 personel katıldı.
Denetimlerde özel eğitimli narkotik ve patlayıcıya duyarlı 4 dedektör köpek katılırken, yapılan yol ve umuma açık yer denetimlerinde 16.030 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusunun yapıldığı, 3340 aracın kontrol edildiği, 202 aracın sürücülerine cezai işlem uygulandığı ve 101 aracın ise trafikten men edildiği belirtildi. Uygulama kapsamında haklarında arama kararı bulunan 30 kişi yakalandı, adli-idari işlem yapılan şahıs sayısı 27 olurken, 17 şahıs ise gözaltına alındı. Denetim sonucunda araçlara uygulanan ceza miktarı 70.944 TL. Denetimlerde yapılan aramalarda, 3 tabanca, 4 av tüfeği, 4 gram esrar maddesi, 7 kök Hint keneviri ile 133 mermi ele geçirildi. Denetlenen 842 işyerinin 8´ine cezai işlem yapıldı. Denetimler sonucunda 3 işyeri ise kapatıldı. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli