Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Balıkesir´de Gümrük İdaresi kurulacak

Balıkesir´de Gümrük İdaresi kurulacak

Balıkesir´de Gümrük İdaresi kurulması için toplantı yapıldı.

Balıkesir´de Gümrük İdaresi kurulması için toplantı yapıldı.
Balıkesir´de yatırım ortamının iyileştirilmesi ve yatırımcıların taleplerinin değerlendirilmesi amacıyla, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ev sahipliğinde Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi içinde bir gümrük idaresi kurulması için başlatılan girişimler için istişare toplantısı gerçekleştirildi.
GMKA Balıkesir hizmet binasında yapılan toplantıya il dışından Uludağ Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Hasan Eken ve Müdür Yardımcısı İhsan Özgür, TCDD Taşımacılık A.Ş. İzmir Bölge Koordinatörü Habil Emir, TCDD 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay katılırken, Balıkesir´den Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz, GMKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Güç, Balıkesir Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk, Balıkesir Sanayi Odası Genel Sekreteri Barbaros Aynaoğlu, Balıkesir Ticaret Odası Genel Sekreteri Serkan Acar, Bandırma Gümrük Müdürü Sinan Onar, Balıkesir OSB Müdür Yardımcısı Levent Eryılmaz ve GMKA personelleri katılım sağladı.
Düzenlenen toplantıda, Balıkesir´de gümrük kurulmasının potansiyel getirileri tartışılırken sürecin hangi yollarla sürdürülmesi gerektiği üzerine görüşmeler gerçekleştirildi. Ayrıca Balıkesir Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Candan Şahin, katılımcılara Balıkesir ihracat ve sanayi potansiyeli üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda Balıkesir´in konumu, demografik özellikleri, ulaşım ağı gibi genel niteliklerinin yanı sıra, Balıkesir´in ihracat potansiyeli, sanayi alanları, çevre illere göre kıyaslamalı konumu da masaya yatırıldı.
Toplantıda, kurulabilecek bir gümrük idaresinin, Balıkesir´e önemli ölçüde katkı sağlayacağını söyleyen Gürbüz, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin sahip olduğu imkanların gümrük kurulması için memnuniyetle sunulabileceğini ifade etti. Balıkesir´e bir gümrük idaresinin kurulmasının olumlu sonuçlar doğuracağını ifade eden Güç ise, ihracat yapan firmaların işlerinin kolaylaşacağını, gümrük işleri için sanayi kuruluşlarından uzaktaki başka idarelere gitmek zorunda kalmayacaklarını ve lojistik açıdan avantajlı konuma geleceklerini dile getirdi. Ayrıca Gökköy Lojistik Merkezi´nin de kurulması ile ihracat potansiyelinin arttığını ifade eden Güç, Balıkesir´in son senelerdeki ihracat oranlarının artışının bu gibi unsurlarla desteklenmesi gerektiğini dile getirdi. Program, Balıkesir OSB´nin ziyaret edilmesiyle devam etti.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli