Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Balıkesir´de ?Geleceği Birlikte Planlayalım?

Balıkesir´de ?Geleceği Birlikte Planlayalım?

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) koordinasyonunda kamu ve özel kesim kuruluşları, üniversiteler ile sivil toplum kuruluşlarının da yer aldığı 11. Kalkınma Planı "Geleceği Birlikte Planlayalım" Balıkesir İl Toplantısı gerçekleştirildi.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) koordinasyonunda kamu ve özel kesim kuruluşları, üniversiteler ile sivil toplum kuruluşlarının da yer aldığı 11. Kalkınma Planı "Geleceği Birlikte Planlayalım" Balıkesir İl Toplantısı gerçekleştirildi.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı başkanlığında düzenlenen toplantıya il protokolü katıldı.
11. Kalkınma Planı için Kalkınma Bakanlığının toplumun tüm kesimlerin görüşlerinin alındığı toplantıda Balıkesir´in önümüzdeki yakın dönem planları ele alındı.
Vali Yazıcı, toplantıda yaptığı konuşmada, "Kamu ve özel kesim kuruluşları, üniversiteler ile sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla hazırlanan 10. Kalkınma Planının kapsadığı dönem 2018 yılı sonu itibariyle tamamlanmak üzeredir. 11. Kalkınma Planı hazırlıklarıyla ilgili Başbakanlık Genelgesi yayınlanmıştır. 11. Kalkınma Planı hazırlıkları, 2019 - 2023 yıllarını kapsamak üzere Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülmektedir." dedi.
Türkiye´nin ve Balıkesir´in planlı çalışma noktasında belli bir mesafeye geldiğini ifade eden Vali Yazıcı, "Kalkınma Planları ülkenin ekonomik ve toplumsal potansiyelini bütünüyle ya da belirli alanlarda geliştirmeyi amaçlayan ve 5 yıllık süreyi kapsayan planlardır. Planlama hiyerarşisinde en üst seviyede yer alan Kalkınma Planları toplumun tüm kesimleri için yol gösterici nitelikte olmaktadır. Ayrıca Kalkınma Ajanslarımız tarafından hazırlanan ve Bölgelerin yol haritasını ortaya koyan Bölge Planlarımız da Kalkınma Planında belirlenen stratejiler ile uyumlu olarak hazırlanmaktadır. 11. Kalkınma Planı hazırlıklarıyla ilgili yayımlanan Başbakanlık Genelgesinde belirtildiği üzere bu plan döneminde ülkemizin bilgi toplumuna dönüşmesi, uluslararası rekabet gücünün artırılması, kurumsallaşmanın sağlanması ile birlikte bir yandan milli gelirin artırılması, bir yandan da yaratılan hasılanın toplum kesimleri ve bölgeler arasında daha dengeli bir biçimde paylaşılması hedeflenmektedir. Bu kapsamda Kalkınma Bakanlığı tarafından çalışmalara başlanmış, katılımcı bir yaklaşımla özel ihtisas komisyonları ile konunun uzmanlarından teşkil edilecek çalışma grupları oluşturulmuştur. Enflasyonla mücadeleden kentsel yaşam politikalarına, bilgi ve iletişim teknolojilerinden turizme, tarım ve gıdada rekabetçilikten, gençler ve çocuklara kadar birbirinden farklı 43 alanda özel ihtisas komisyonları çalışmalarını yürütmektedir. Kamu ve özel kesimi, sivil toplum temsilcileriyle akademik çevrelerin bir araya geldiği özel ihtisas komisyonlarının çalışmalarından elde edilen sonuç, değerlendirme ve öneriler plan hazırlıklarına katkı sağlayacaktır. Ülkemizin gelecek beş yıl içinde ulaşmak istediği hedefleri ortaya koymak için fikir geliştireceğiz, stratejiler belirleyeceğiz, ´Geleceği Birlikte Planlayacağız´. Toplantılarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum." Şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından katılımcıların görüşlerine başvurularak, Kalkınma Bakanlığı tarafından belirlenen hedefler arasından öncelik tercihleri yapması istendi. Bu toplantıların sonucunda ise 81 ilde yapılan oylamaların ve önceliklerin belirlenmesinin ardından görüşler kapsamlı bir şekilde değerlendirilerek Türkiye´nin 11. 5 yıllık Kalkınma Planı oluşturulacak.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli