Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Balıkesir´de Gaziler Günü törenlerle kutlandı

Balıkesir´de Gaziler Günü törenlerle kutlandı

Balıkesir´de 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle resmi tören düzenlendi.

19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanırken, etkinlikler kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtı´na çelenk sunuldu.
Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´e Gazilik Unvanı ile Mareşal Rütbesinin 97. yıldönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü´nü kutlamak amacıyla Atatürk Anıtına Vali Vekili İsmail Demirhan, İl Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hv.Plt.Tuğg. Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı A. Hulusi Karakuz sırasıyla çelenk koydular.
Törende; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kahraman Gazilerimiz ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak göndere bayrak çekildi.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Ali Hulusi Karakuz´un günün anlam ve önemi ile ilgili konuşması ile buradaki tören sona erdi.
19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Türkiye Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şube Başkanı A. Hulusi Karakuz, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şube Başkanı Haydar Filiz ve beraberlerindeki heyet Vali Vekili İsmail Demirhan´ı makamında ziyaret etti.
Ziyaret sonrası Vali Vekili İsmail Demirhan ve protokol üyeleri Türkiye Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şubesi ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şubesini ziyaret ettiler.
Vali Vekili İsmail Demirhan son olarak "19 Eylül Gaziler Günü" nedeniyle gazilerimiz onuruna verilen öğle yemeğine katıldı. Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli