Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir´de Engelliler Günü etkinliği

Balıkesir´de Engelliler Günü etkinliği

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Beyaz Ay Derneği tarafından Balıkesir Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi katkıları ile düzenlenen ?Aşmak İçin Hareket? projesi kapsamında 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlandı.

Balıkesir Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi´nin de katkıları ile Balkonuk Center´de düzenlenen programda ilçelerden yüzlerce engelli ve ailesi programda bir araya geldi. Kahvaltılı programa Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, ilçe belediye başkanları, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.
Türkiye Beyaz Ay Derneği Balıkesir Şube Başkanı Ali Aysu´nun açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte ?Ülkemizdeki bireylerin % 50´sinin hiç engelli arkadaşı olmamış. % 54´ü ise engelliler ile nasıl iletişim kuracağını bilmiyor. Engelsiz bireylerimizin % 74´ü ise engelli bireyleri tanımaya yönelik hiçbir girişimde dahi bulunmamış. Hepimiz insanız felsefesi ile farklılıkların bir arada yaşama kültürünü geliştirmeliyiz? diye konuştu.
Programda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´da davetlilere hitap etti.
Uğur, engelli vatandaşların sıkıntılarını hatırlamanın ve çözmek için gayret göstermenin önemine vurgu yaptı.
Son olarak ise Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı bir konuşma yaparak günün anlam ve önemine vurgu yaptı.
Engellilerin ailelerine seslenen Vali Yazıcı, ?İşinizin zor ve güç olduğunu, sürdürülebilirliğinin zahmetli olduğunu biliyoruz. Devlet olarak sizin yanınızdayız. Sizde biliyorsunuz ki son 10-15 yıldır engelli kardeşlerimize, devletimizin, hükümetimizin sunduğu imkanlar hak ettikleri imkanlar. Biraz gecikme ile son 10 yıldır sizlere ulaşılmaya çalışılıyor. Bilemediğimiz, ulaşamadığımız, gözümüzden kaçan kardeşlerimiz olur ise lütfen başta Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüz olmak üzere, Valiliğimize, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, kime ulaşabiliyorsanız; Jandarmaya, polise mutlaka bu kardeşlerimizi bize bildirin. Eksikliklerini hemen tamamlayalım? açıklamasında bulundu.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli