Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Balıkesir´de banka şubesi bolluğu

Balıkesir´de banka şubesi bolluğu

Balıkesir, en çok banka şubesi bulunan on üçüncü il olarak dikkat çekiyor.

Balıkesir, en çok banka şubesi bulunan on üçüncü il olarak dikkat çekiyor.
Balıkesir Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, Balıkesir´in, banka şubesi sayısı sıralamasında, toplam 158 şube ile on üçüncü sırada yer aldığını belirtti.
Balya, Gömeç, İvrindi, Kepsut, Marmara ve Savaştepe ilçelerinde sadece birer banka şubesi bulunduğunu vurgulayan Çelik, ?Bu şubelerin tamamı, Ziraat Bankası´na ait? dedi.
Balıkesir merkezinden sonra en çok banka şubesinin, 27 şube ile Edremit´te bulunduğuna işaret eden BASİAD Başkanı Feridun Çelik´in verdiği bilgiye göre, bu ilçeyi, 19 banka şubesi ile Bandırma izlerken, Ayvalık´ta 12, Gönen´de 12, Burhaniye´de 9, Susurluk´ta 7, Erdek ve Bigadiç´te 6´şar, Dursunbey´de 4, Sındırgı´da 3, Manyas ve Havran´da 2´şer şube yer alıyor. 

Balıkesir sınırları içinde Ziraat Bankası, 26 şube ile en çok şubeye sahip banka konumunda bulunuyor. Bu bankayı, 21 şubesi ile Türkiye İş Bankası izliyor. 16 şubeli bankalar ise Halkbank, Akbank ve Garanti Bankası´ndan oluşuyor. Yine, Balıkesir ili genelinde üç kamusal, sekiz özel ve beş yabancı sermayeli banka şubesi bankacılık hizmeti veriyor.
Balıkesir ili sınırları içindeki bankalarda toplam 2001 personel görev yapıyor.
ATM SAYISINDA ON BİRİNCİ
Balıkesir´in, ATM sayısı açısından da, ülke genelinde on birinci sırada yer aldığını belirten BASİAD Başkanı Feridun Çelik, şu bilgiyi verdi:
?Balıkesir´deki ATM sayısı, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi´nin yedi ilinin toplamından fazladır. Balıkesir, sermaye hareketliliği açısından ülkemizin en önemli illeri arasında yer alıyor. Bu nitelikteki sermaye hareketliliğinin, yatırımlara daha çok yansıması gerekir. Yatırım ortamı ve iş yapma kolaylığı, yeni yatırımlara kapı aralayacaktır. Bu bağlamda yatırımların artırılması amacıyla işyeri açılışlarının ve iş kurmaların önündeki bürokratik engellerin yerel ve genel uygulamalara, yatırımcının sürecini kolaylaştırıcı nitelikte yansıması, bölgemiz yatırımları açısından büyük önem taşıyor.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli