Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir´de Ahilik Haftası kutlamaları

Balıkesir´de Ahilik Haftası kutlamaları

Balıkesir Esnaf Odaları ve Sanatkarları Birliği (BESOB) 85 oda başkanı ile birlikte Ahilik Haftası kutlamalarına Atatürk Anıtına çelenk koyup saygı duruşunda bulunarak başlandı.

Atatürk Anıtına çelengin sunulmasının ardından BESOB yönetimi ve meslek odası başkanları Balıkesir Valisi Mustafa Yaman´ı ziyaret etti.
BESOB Başkanı Fehmi Erdem ve beraberindeki heyeti konuk eden Balıkesir Valisi Mustafa Yaman yaptığı konuşmada ?Bugün anıta çelenk koydunuz, kurumları ziyaret ediyorsunuz. Hepinizin Ahilik Bayramını kutluyorum. Ahilik kültürü Selçuklulardan beri uygulanan esnaf geleneklerinin yazılı yazısız kurallarının bütünüdür. Anadolu´da insanların düşündükleri, o günlerin gidişatını en iyi bilen esnaftır. Sabah bir esnaf ile çay içerseniz gelecek günlerin nasıl geçeceğini bir uzman edası ile size anlatacaktır. Eskiden biliyorsunuz arasta sistemi vardı. Kuyumcular arastası, ayakkabıcılar arastası gibi. Arasta kültüründe de her şey daha rahattı. Hem müşteri aradığını bulabiliyordu hem meslek dayanışması oluyordu. Ülkemizin değişmesi, gelişmesi, dünyanın konjektürel gelişmesi daha büyük alışveriş merkezlerinin yapılmasına, esnafın arastalardan çıkmasına neden oldu. Bu yüzden arasta kültürü zayıfladı. Balkanlara giderseniz arasta çarşıları orada devam ediyor. Hep beraber bu ili daha da ileriye götüreceğiz.? Dedi.
BESOB teşkilatı Valiliğin ardından kendileri için Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur´un verdiği öğle yemeğine Balkonuk´a geçtiler. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur´da, BESOB´a ve
bütün oda başkanlarına her zaman şehrin önünü açtıkları, uyum içinde çalıştıkları için teşekkür etti.
Daha sonra Ahilik Haftası kutlamaları programı çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi önünde Karesi Bedesten Alanına kadar Mehteran takımı eşliğinde yürüyüş gerçekleştirildi.
Haber Merkezi

/resimler/2016-5/24/1842350727553.jpg



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı