Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir´de 31 tesisin temeli atıldı

Balıkesir´de 31 tesisin temeli atıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çay deresi Rekreasyon Alanı´nda düzenlenen törende 175 milyon lira değerinde 31 adet tesisin toplu temel atma ve açılış törenine katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çay deresi Rekreasyon Alanı´nda düzenlenen törende 175 milyon lira değerinde 31 adet tesisin toplu temel atma ve açılış törenine katıldı.                    
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, milletvekilleri Kasım Bostan, Mahmut Poyrazlı, ilçe belediye başkanları, genel müdürler, oda başkanları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı temel atma töreni Orman ve Su İşleri Bakanlığı´nın yatırımları anlatan film gösterimi ile başladı.
DSİ ve Orman Genel Müdürlüğü yetkilileri yatırımlar hakkında bilgiler verdiler. Daha sonra Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur katılımcılara hitap etti.
Bakan Eroğlu´nun kar, yağmur ve çamur dinlemeden yollarda olduğunu söyleyen Başkan Uğur, Bakan Eroğlu´nun Burhaniye´den başladığı Balıkesir programının devam ettiğini ifade etti.
Bakan Erdoğlu´nun Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi´nin açılışını yaptığını belirten Başkan Uğur, ?Sayın bakanımız bu tesis için bizleri teşvik etti. Ormandan ayırmış olduğu 460 dönüm alan içerisinde, modern bir rehabilitasyon merkezi yaptık. Orasını Sayın Bakanımız açtı. Balya´da açılışlar yaptı. Şimdi buradayız, daha sonra Kepsut ve Dursunbey.? dedi.
Bakan Eroğlu´na Balıkesir´e yaptığı yatırımlar için teşekkür eden Başkan Uğur, ?Balıkesir´e yapmış olduğunuz barajlar, göletler, sulamalar. Yıllarca bekleyen Manyas, Havran Barajı, Ardıştepe ve Adalı, Reşitköy, Kepsut hepsi sıra ile yapılıyor. Çay Deresi ıslahını güzel ve kaliteli bir şekilde yaptırdı. Kısa zamanda açacağımız Çay Deresi´nde tekneler yüzecek, rekreasyon alanları, ticari alanlar Balıkesir´e ayrı bir değer katacak.? dedi.
Başkan Uğur´un ardından Vali Ersin Yazıcı bir konuşma yaparken son olarak Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu katılımcılara hitap etti.
Kente sık sık geldiğini ve Balıkesir´e yatırım yapmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Eroğlu, "Şimdiye kadar Balıkesir´e 106 müjde verdik. Bunların toplam bedeli 1 milyar 250 milyon lira. Bugün de 223 milyon liralık 29 müjde getirdik. Heybemiz dolu geldik. Topladığımız zaman 135 müjde yapar. Toplam miktar da 1 milyar 430 milyon lira. Bu, gerçekten çok önemli. Bugün getirdiğimiz 29 müjdenin 21´i DSİ, 7´si Orman Genel Müdürlüğü, biri de Meteoroloji Genel Müdürlüğüne ait." diye konuştu.
Eroğlu, bugün verilen müjdelerle 61 bin 720 dekar arazinin modern sulama sistemiyle sulanacağını belirterek, şöyle devam etti: "Gönen Geyikli Barajı´nın temelini ağustos ayında atacağız. Gönen´de Koçbayır ve Konaklar Barajı ile Sındırgı´daki Yusufcan Barajı da ağustosta ihale edilecek. Susurluk´ta Ümiteli Göleti, haziranda ihale edilecek. Altıeylül´de Bahçedere Göleti´nin mayısta sulaması yapılacak. Altıeylül´de Bayat Şehit Aydın Nazillioğlu Baraj Sulaması´nın da mayısta ihalesi yapılacak. Altıeylül´de Sarıalan Dallımandıra Göleti, Balya Değirmendere Barajı, Balya Dereköy Barajı sulamalarının bir kısmının temelini attık.? dedi.
Eroğlu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü´nün kente 4 otomatik ölçüm istasyonu kuracağını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Edremit, Altınoluk, Havran ve Sındırgı ilçelerine otomatik ölçüm istasyonları kurulacak. Geçen Temmuz ayında Balıkesir´e geldiğimde de müjdeler vermiştim. Verdiğim 106 müjdenin 55´i şu anda yapılmış durumda. Kalan müjdelerin, işleri devam ediyor. İnşallah bunları bitireceğiz. Balıkesir, kıyıda, köşede kalmış bir ildi ve içme suyu bile yoktu. Çoğu iş, temeli atılmış bekliyordu. Hükümet olarak Balıkesir´e geçen yılsonuna kadar 23 milyar liralık yatırım yaptık. İlk sırada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, onun arkasındayız biz Balıkesir´de yatırım konusunda ikinci sırasındayız. Balıkesir´e su getirdik, 13 baraj ve 9 gölet inşa ettik. Böylece 537 bin 765 dekar araziyi suladık. Her yıl çiftçinin cebine ilave 364 milyon lira gelir getirdik. Bu arada 29 dereyi ıslah ettik, 97 milyon fidanı toprakla buluşturduk ve 6 bal ormanı, 33 meteorolojik istasyon kurduk. Daha yapılacak çok işimiz var. Marmara Gelişim Projesi kapsamında, Balıkesir´e 2019´a kadar çok değerli yatırımlar yapılacak." diyerek sözlerine ekledi.
Tören sonunda Orman Mahallelilerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikalarının Dağıtımını gerçekleştirildi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli