Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Balıkesir´de ?2023 Hedeflerinde Yeni Türkiye Vizyonu? konulu panel düzenlendi

Balıkesir´de ?2023 Hedeflerinde Yeni Türkiye Vizyonu? konulu panel düzenlendi

Altıeylül Belediyesi tarafından ?2023 Hedeflerinde Yeni Türkiye Vizyonu Paneli? gazeteci ve yazarların katılımıyla gerçekleştirildi.

Milat Gazetesi Yazarları Ahmet Zeki Gayberi, Genel Yayın Koordinatörü Serdar Arseven, Sadullah Özcan ve Genel Yayın Yönetmeni Ali Adakoğlu´nun konuşmacı olduğu panele, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Başkan Hasan Avcı açılış konuşmasında, Türk Milleti´nin Malazgirt zaferiyle Anadolu topraklarına yerleşip İslam´ın sancaktarlığını yaptığını ifade ederek şöyle konuştu: ?1071 yılında Malazgirt ile Anadolu topraklarına giren bu millet bu memlekette, insanlığın, vicdanın, mazlumların sesi olmayı ilke edinerek bin yıldır hüküm sürüyor. Bu topraklarda önce Haçlılara engel olan Selçuklulardan sonra, dünyaya nam salan Osmanlı İmparatorluğu gibi, Peygamber Efendimizin Hadis-i Şerifine nail olan Fatih gibi liderleri ve İstanbul´un Fethi gibi çağ açıp çağ kapatan başarılarla dolu bir süreci bu millet hep beraber yaşadı. 1.000 yıl boyunca, hep mazlumların sesi, insanoğluna merhametle sahip çıkan bir devlet olarak buralara geldik. İnşallah, 2023 yılında da neler yapabiliriz, bundan sonra da İslam´ın sancaktarlığını ilerleterek millet olarak toplum olarak nasıl yardımcı olabilirizi konuşacağız. Bu vesile ile katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum? dedi.
Serdar Arseven´in moteratörlüğünü yaptığı panelde ilk sözü alan Sadullah Özcan, 16 Nisan referandumunu Türkiye´de değişimin anahtarı olarak niteleyip, ?O anahtar çevrilmiş ve kapı açılmıştır.? dedi.
Daha sonra söz alan Ali Adakoğlu ise ?Bir Hadis-i Şerif´te Peygamber Efendimiz; ?Bir haksızlık gördüğünüzde elinizle gücünüz yetmiyorsa dilinizle, ona da gücünüz yetmiyorsa kalbinizle buğuz edin ki, bu imanın en zayıf noktasıdır.´ diyor. 28 Şubat´ta biraz dilimizle isyan ettik ama bugün beğenmediğimiz gençlik 15 Temmuz´da eliyle darbeye dur dedi.? şeklinde konuştu.
Panelin diğer bir konuşmacısı olan Gazeteci Yazar Ahmet Zeki Gayberi, Türkiye ekonomisinden notlar verirken ?Türkiye petrol denizinin, doğalgaz denizinin üzerinde yüzüyor. Amerika çıkarttırmıyor. Bunlar şehir efsanesi.? dedi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli