Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir´de 20 ilçede asayiş denetimi

Balıkesir´de 20 ilçede asayiş denetimi

?Türkiye Güven-Huzur? uygulaması kapsamında Balıkesir´de 20 ilçede asayiş denetimi yapıldı.

?Türkiye Güven-Huzur? uygulaması kapsamında Balıkesir´de 20 ilçede asayiş denetimi yapıldı.
Türkiye genelinde, Emniyet birimleri 81 ilde koordineli olarak "sabit yol uygulaması" ve "umuma açık yer uygulaması" şeklinde 2 aşamalı denetim gerçekleştirdi.
Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş, Terör, Narkotik, Kaçakçılık Organize, Mali Şube, Özel Harekât polislerinin katıldığı operasyon, tüm ilçelerde gerçekleştirilirken, toplam 20 ilçede, farklı noktalarda polis ekipleri şüpheli görülen araçları ve yayaları durdurdu. Balıkesir Merkez ve İlçelerinde asayiş denetimi yapan ekipler, şüpheli araçları durdurarak araçların içini kontrol etti, sürücü ve yolcuları Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolünden geçirdi. 255 sabit uygulama noktalarında, ekipler şüpheli görülen kişileri durdurarak üst araması yaptı. Uygulama kapsamında durdurulan bazı araçlara, eksik evrak nedeniyle ceza kesildi ve çekiciyle otoparka götürüldü.
Umuma açık yer uygulaması kapsamında da denetlemeler yapıldı. Yapılan aralamalarda haklarında yakalama kararı bulunan kişiler de yakalandı.
Yol uygulamasında 177 ekip´in destek verdiği denetlemelere ise 594 personel katıldı.
Yapılan yol ve umuma açık yer denetimlerinde 6.100 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusunun yapıldığı, 743 aracın kontrol edildiği, 43 aracın sürücülerine cezai işlem uygulandığı ve 10 aracın ise trafikten men edildiği öğrenildi.
Uygulama kapsamında haklarında arama kararı bulunan 11 kişi yakalanırken, denetim sonucunda araçlara uygulanan ceza miktarı ise 18.621 lira olarak açıklandı.
1.295 lira ceza uygulanan 5 şahsa adli/idari işlemin yapıldığı denetimlerde, 323 işyeri kontrol edilip 3 işyerine idari işlem yapıldı.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli