Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir´de 19 Mayıs coşkusu

Balıkesir´de 19 Mayıs coşkusu

Balıkesir´de, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Kurtdereli Kapalı Spor Salonu´nda düzenlenen törenle kutlandı.


Atatürk´ün Samsun´da yaktığı kurtuluş meşalesi, her yıl olduğu gibi bu yılda aynı heyecan ve coşkuyla Balıkesir´de de yanmaya devam etti. Tam 99 yıl önce 19 Mayıs günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk Samsun´a gitmiş Kurtuluş Savaşı´nın kıvılcımını ateşlemişti.
Balıkesir´de kutlamalar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü´nün organize ettiği resmi kutlama sabah saat 09.00´da gençlik yürüyüşüyle başladı. Balıkesir Tren Garı önünde protokol üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci ile sporcu, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün posteri ve Türk bayrağı ile Atatürk Anıtı´na yürüdü. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Atatürk Anıtı´na çelenk sundu.
Kurtdereli Kapalı Spor Salonu´nda devam eden kutlamalarda, öğrencilerin ve sporcuların gösterileri nefes kesti.
Törene katılan öğrencilerin düzenlediği spor ve halk oyunları etkinlikleri protokol ve vatandaşlarca ilgiyle izlenildi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları, Ritmik Jimnastik, Judo, Karate, Sportif Aerobik, Okçuluk, tahta kırma ve yakın dövüş taktikleri sergiledi.
Program sonunda basın mensuplarına duygularını ifade eden Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ise, bütün vatandaşların bayramını kutladı.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Balıkesir Mayıs coşkusu
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli