Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir´de 15 Temmuz Destanı kutlamaları

Balıkesir´de 15 Temmuz Destanı kutlamaları

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen...

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ?15 Temmuz Kahramanları ve Şehitleri? temalı tiyatro, şiir ve resim yarışmasında birinci olan eserler yeniden Balıkesirlilerle buluştu. Etkinlikte Mehmet Bolluk Anadolu Lisesi öğrencilerinin ?Gecenin Yıldızları? adlı tiyatro oyunu büyük alkış aldı.
Salih Tozan Kültür Merkezi´nde düzenlenen program Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız´ın konuşması ile başladı.
Yıldız, konuşma öncesi kendisinin de aralarında bulunduğu ekip tarafından terör şehidi Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk´ün hayatının konu edildiği video gösterisi sunuldu. Yıldız, daha sonra günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Yıldız´ın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Konuşmasında İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy´un ?Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma, sakın. Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın? dizelerini hatırlatan Başkan Uğur, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Çağrısına uyarak meydanları 28 gün boyunca doldurmuş, bu cennet vatanı uğruna 24 saat nöbet tutmaya karar vermiştir. Milli mücadelenin başladığı, Kuvay-i Milliye ateşinin yakılarak Anadolu´nun dirilişini başlatan Balıkesir, mevzu vatan olduğunda ülkemizin her yerinde olduğu gibi bayrağına, ülkesine, Başkomutanına sahip çıkarak meydanları boş bırakmamıştır. Şunun bilinmesini isterim ki. Devletimiz, şehitlerimizin kanını asla yerde bırakmayacaktır. Ülkemizi darbelerle geri kalmışlığa, kaos ortamına mahkum etmek isteyenlere asla müsaade etmeyecektir. Ülkemizde bir daha darbe teşebbüsüne cesaret edilmemesi için hain FETÖ terör örgütü olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı mücadeleyi kararlılıkla sürdürecektir. İstiklal ve İstikbal mücadelesi için canını ortaya koyan 15 Temmuz milli irade ve demokrasi zaferi şehitlerimiz ve tüm şehitlerimize Yüce Allah´tan rahmet diliyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Allah, ülkemizi ve milletimizi her türlü felaketten, tuzaktan muhafaza eylesin.? dedi.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´da "Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Halkımızın bir bütün olarak dişini, tırnağına takarak, çok zor şartlarda 15 Temmuz darbe girişimi ile başlayan FETÖ saldırılarına karşı Türkiye´nin dört bir yanında verdiği mücadele, tarihin en anlamlı, kahramanca direnişlerinden biridir. Ülke tarihimizin en alçak darbe teşebbüslerinden biri olan bu hain eylem, milletimizin, güvenlik güçlerimizin, cesur duruşu yanında, sizin gibi kara gün dostlarımızın desteğiyle boşa çıkarılmıştır. Türk halkı, ister FETÖ olsun ister bir başka terörist grup olsun, bunların topraklarımızda yeşermesine izin vermeyecektir. Allah 15 Temmuz´u bir daha bu millete yaşatmasın." dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli