Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Balıkesir´de ?112? Toplantısı

Balıkesir´de ?112? Toplantısı

Acil Çağrı Hizmetleri Balıkesir İl Koordinasyon Komisyonu toplantısı Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı Başkanlığında yapıldı.

Acil Çağrı Hizmetleri Balıkesir İl Koordinasyon Komisyonu toplantısı Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı Başkanlığında yapıldı.
Toplantıda, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünün çalışma sistemi, görevleri, iş ve işleyişi, acil çağrı hizmetleri veren kurumlar arasında koordinasyon ve işbirliğinin sağlanması ile ilgili fikir ve öneriler görüşüldü.
Vali Yazıcı, 112 Acil Çağrı Merkezinin hayata geçirilmesiyle, kurumlar arasındaki koordinasyonun hızlı ve etkin bir şekilde temin edildiğini, dolayısıyla olası hadiselere müdahale konusunda ciddi bir zaman ve kaynak tasarrufu sağlandığını söyledi.
Tek numara acil çağrı sisteminin önemini vurgulayan Vali Yazıcı, "112 Acil Çağrı Merkezimiz acil hizmet birimlerinden Emniyet, Jandarma, İtfaiye, Sağlık, Sahil Güvenlik, AFAD ve Orman Müdürlüklerine ait birimler tek çatı altında hizmet vermeye devam ediyor. Bütün birimler aynı binada olduğu için etkin bir iş birliği sağlanmaktadır. Buradaki amaç bir bütün halinde hizmet vermek ve tüm birimler arasında koordineli çalışma, tüm çağrıların tek kayıt altında tutulmasını sağlamak." dedi.
Vali Yazıcı, vatandaşlar tarafından yapılan acil çağrıların, merkezde görevli personel tarafından yapılan sevk ve koordinesini de yerinde inceledi. Burada görevlilerle de görüşen Vali Yazıcı, acil çağrı numaralarının tek çatı altında toplanması ile ilgili vatandaş görüşü ve memnuniyeti, Merkeze günde kaç ihbar geldiği, alınan bu ihbarların sevk ve koordinesinin nasıl değerlendirildiği ile vatandaşa ne şekilde hizmet verildiği konularında bilgi aldı. Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Balıkesir Toplantısı
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli