Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir´de 112 Rallisi

Balıkesir´de 112 Rallisi

1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kapsamında Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri tarafından "112 Rallisi" yapıldı.

1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kapsamında Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri tarafından "112 Rallisi" yapıldı.
Balıkesir´de ilk kez düzenlenen 112 Rallisi´nde üçerli gruplar halinde 10 ekip 6 etaptan oluşan rallide kıyasıya yarıştı.
Balıkesir TOKİ´deki 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimlik binası içinde ve önünde yapılan ralli hakkında bilgi veren Balıkesir 112 Başhekimi Dr. Mehmet Ali Kılıç, Balıkesir´de ilk kez yapılan rallinin amacının hastaya daha hızlı ve en doğru müdahaleyi yapmak olduğunu söyledi.
112 Rallisi ile ekip kaynaşmasının sağlanacağını belirten Kılıç, ?Travma, bayılan hastaya yaklaşım ve maket üzerinde müdahaleler ile rallimiz devam edecek. Bu ralliden ambulans hızı anlamı çıkarılmamalı. Rallinin esas amacı hastaya, vatandaşlara en doğru ve en hızlı müdahaleyi yapmak olacak? dedi.
Balıkesir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Servet Kocaöz ise Havran´da 112 ekibine bir alkolü hasta tarafından gerçekleştirdiği silahlı saldırıyı kınayarak sözlerine başladı.
Kocaöz, Balıkesir ili olarak eğitime önem verdiklerini de belirterek, 112 rallisini bu sebeple gerçekleştirdiklerini söyledi.
Kocaöz, ?Bizim için insan hayatı çok önemli, erken ve hızlı müdahale insan hayatı kurtarıyor. Ralliyi 6 etapta düzenlememizdeki amaç şuydu. Kimseyi birinci seçmek değil. Sahada çalışan her arkadaşımız birinci ve kahraman. Bir hayat kurtarmak dün dünyayı kurtarmak gibi. Arkadaşlarımız bununda bilincindeler. Çünkü her türlü koşulda savaşta, şurada burada, Güneydoğu´da keza yurt dışı operasyonlarda severek görev alıyorlar. Amacımız eksiklerimizi tespit etmek. Bir diğer amaç en kısa zamanda ve en doğru müdahaleyi yapmak? dedi
Balıkesir´deki 112 ekipleri daha sonra verilen telsiz anons emirleri ile gruplar halinde gerçeği aratmayan rallide kıyasıya yarıştılar. Ekipler, gözleri kapalı parkurda sedyedeki su bardaklarını devirmeden tamamlamaya, ikinci kattan düşen bir hastaya müdahale konusunda ve maket üzerinde hasta müdahalesi gibi konularda birbirleriyle ve zamanla yarıştılar.
Haber: İlkan Toprak



Anahtar Kelimeler: Balıkesir Rallisi
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false