Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Balıkesir´de 1 yılda 858 sokak hayvanı sahiplendirildi

Balıkesir´de 1 yılda 858 sokak hayvanı sahiplendirildi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesine bağlı İvrindi Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ve Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi´nde 2017 yılı içinde 10 bin 700 rehabilitasyon hizmeti verilirken, 858 sokak hayvanı da sahiplendirildi.


Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren İvrindi Sokak Hayvanları Bakımevi ve Ovaköy´de bulunan Rehabilitasyon Merkezi ve Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi, sokak hayvanlarının her türlü etolojik ve fiziki ihtiyaçlarını karşılıyor.
Tesislerde Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Koruma ve Denetim Şube Müdürlüğü Veteriner İşleri Şefliğine bağlı olarak tesislerde 7 veteriner hekim, 6 tekniker ve diğer tesis faaliyetlerinde bulunan 28 personel olmak üzere, toplam 41 personel görev yapıyor.
İvrindi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi başlangıçta 20.500 metrekarelik alan üzerine kurulmuş olup, 1000 hayvan kapasitesi ile çalışmaya başladı. Açık alanlarında kullanılmasıyla birlikte kapasite artmakta ve yıllık en az 5000 rehabilitasyon gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Tesisin 6 adet postoperatif ünitesi, sokak hayvanlarının her türlü etolojik ihtiyaçları ve fiziki durumlarına göre planlanmış. Bakımevleri ameliyathaneleri gelişmiş teknolojik tıbbi cihaz ve ekipmanlar ile donatılan barınakta, hayvan sağlık ve refahı adına gerekli hijyenik koşullar da hassasiyetle sağlanıyor.
Haftanın 7 günü 24 saat hizmet için hazır halde bulunan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi Nakil Araçları, belediyenin 444 40 10 No´lu çağrı merkezi, ALO 153 ve direk olarak Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı´na iletilen ihbarlara istinaden önemli bir hassasiyetle hızlı bir şekilde belirtilen noktaya ulaşım sağlıyor. Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli