Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir Yemek Kültürü kitaplaştırıldı

Balıkesir Yemek Kültürü kitaplaştırıldı

Balıkesir yemekleri Balıkesir Aşı” isimli kitapla ölümsüzleştirildi.

Balıkesir yemekleri “Balıkesir Aşı” isimli kitapla ölümsüzleştirildi.
Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün imtiyaz sahibi olduğu kitap bastırılarak ilgililerin beğenisine sunuldu.
“Balıkesir Aşı” adıyla derlenen kitabın içindeki yemek çeşitleri başta İl merkezi olmak üzere tüm ilçe ve köyler taranıp, sayısız kişilerden yararlanıldı.
Kitabın hazırlanmasında, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün düzenlediği yemek yarışmalarından da faydalanıldığı öğrenilirken, Emekli Gıda Öğretmeni Meral Taşlı ve İMKB EML. Gıda Teknolojisi Bölümü Başkanı Kadirye Kahraman’ın fedakâr çalışmaları ile kitabın hazırlandığı kaydedildi.
Meral Taşlı ve Kadirye Kahraman’ın uzun yıllardan beri yaptıkları bu çalışmanın Balıkesir için önemli bir kaynak haline geldiği, geçmişten günümüze kadar gelen yerel yiyecekler ve içeceklerin günümüz nesli ile gelecek nesillere sunulmak üzere önemli bir eser haline getirilmesiyle ilimiz yemek kültürü kamuoyu ile paylaşıldı.
“Balıkesir Aşı” adlı kitapta Atıştırmalar ve Kahvaltılıklar 29 çeşit olup, Ekmek Aşları/Tiritler 10 çeşit, Çorbalar 28 çeşit, Salatalar 16 çeşit, Sebze ve Ot Yemekleri 36 çeşit, Dolmalar 3 çeşit, Sarmalar 6 çeşit, Mantarlılar 5 çeşit, Su Ürünleri 8 çeşit, Et Yemekleri 31 çeşit, Keşkekler ve Pilavlar 8 çeşit, Hamur İşleri ve Börekler 71 çeşit, Tatlılar 29 çeşit, Helvalar 14 çeşit olmak üzere toplam 294 çeşit yiyeceğin derlendiği gözlendi.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli