Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir ve Çanakkale ABDde tanıtıldı

Balıkesir ve Çanakkale ABDde tanıtıldı

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ABDde bazı temaslarda bulundu.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ABD`de bazı temaslarda bulundu.
Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan Kalkınma Ajansı, Kuzey Amerika`daki en büyük gıda fuarı olan Sanfrancisco Fancy Show`da bölgenin tanıtımını yaptı.
Balıkesir-Çanakkale illerini temsil eden GMKA, ABD`de bölgeyi tanıtan bir dizi temaslarda bulundu. 
Kuzey Amerika`daki en büyük gıda fuarı olan San Francisco Fancy Food Show`a katılan GMKA Genel Sekreteri Ekrem Özşen, GMKA Program Yönetim Birimi Başkanı Yakup Salman ve Uzman Mehmet Ali Başaran, San Francisco`da Silikon Vadisi yatırımcıları, tarım ve gıda üreticileri ile New York`ta da enerji, maden ve gıda üzerine faaliyet gösteren hedge fon yöneticileri, gıda ithalatçıları, medya ve tanıtım kuruluşları ile bir dizi görüşmelerde bulundu. 
Toplam 80 ülkeden 40 binden fazla ziyaretçinin gezdiği belirtilen 19-21 Ocak tarihleri arasındaki fuarda bölgeyi temsil eden GMKA yetkilileri, San Francisco`da bölgenin gıda ve tarımsal potansiyelini tanıtan temaslarda bulundular. Balıkesir-Çanakkale illerinin özellikle gıda, tarım, yenilenebilir enerji alanlarında büyük bir potansiyele sahip olduğunu anlatan genel sekreter vekili Ekrem Özşen, 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak istediklerini bunun için de Balıkesir-Çanakkale bölgesinden yapılan ihracatı arttırmak istediklerini söyledi.
Bloomberg TV`ye konuk oldu
ABD`nin Türkiye ihracatçıları için çok önemli bir pazar olduğuna dikkat çeken Özşen, Güney Marmara`daki sanayi potansiyelin yanı sıra tanıtım çalışmalarının da büyük önem taşıdığını vurguladı.
Başrolünü Brad Pitt`in oynadığı Troy filmi ile Çanakkale`nin tüm dünyaya tanıtımının yapıldığını hatırlatan Özşen, bölgenin turizm anlamında da büyük potansiyele sahip olduğunu dile getirdi. Dünyanın en tanınmış üç zeytinyağı bölgesinden Balıkesir olduğunu vurgulayan Özşen, konuk olarak katıldığı Bloomberg TV ve Voice of America`dan ABD halkına Balıkesir ve Çanakkale illerinden bahsedip gezi programları hakkında bilgi verdi. GMKA Genel Sekreter Vekili Ekrem Özşen`in anlattıkları Bloomberg TV`deki sunucu tarafından  ilgi ve takdirle karşılandı.
Bu arada, Bloomberg TV`deki programın bayan sunucusunun GMKA Genel Sekreter Vekili`ne Balıkesir`i ve Çanakkale`yi bildiğini ve çok sevdiğini söylemesi de bölgenin uluslararası konjonktürdeki yerinin iyi bir göstergesi olarak değerlendirildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu