Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir Valisi Yaman göreve başladı

Balıkesir Valisi Yaman göreve başladı

Balıkesir Valiliğine atanan Mustafa Yaman görevine başladı.

Balıkesir Valiliğine atanan Mustafa Yaman görevine başladı.
Son Valiler Kararnamesi`yle Kırklareli`nden Balıkesir`e atanan Mustafa Yaman, Vali Vekili Nusret Şahin ve AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur tarafından il sınırında karşılandı.
Vali Yaman için Valilik bahçesinde düzenlenen karşılama törenine, 9. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral İshak Dayıoğlu, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, kaymakamlar ve ilçe belediye başkanları katıldı. Vali Yaman, kendisini bekleyenlerle tanışıp toklaştıktan sonra makamında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şeffaf bir yöneticilik yapacağını belirten Yaman, "Balıkesir, kültür ve doğa zenginlikleri olan bir şehir. Ülkemizin güzide şehirlerinden bir olan Balıkesir`de görev yapacağım. Başta milletvekillerimiz ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere, belediye başkanlarımız, idarecilerimiz, üniversitemiz, borsa ve odalarımızla, sivil toplum kuruluşları, kıymetli Balıkesirliler ve basın mensupları ile birlikte hizmet edeceğiz. Hizmet anlayışım ve hizmet süreci içinde, şeffaf, hesap verebilir, hukuka ve insan haklarına, çevreye saygılı, demokratikleşme ve özgürlüklerin önünü açıcı ve güler yüzlü bir hizmet anlayışım, bir yöneticiliğim olacak. Bana böyle güzel bir ilde hizmet yapma imkanı veren başta sayın cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza, içişleri bakanımıza, bakanlar kuruluna teşekkür ediyorum. Allah mahcup etmesin diyorum" dedi.
Vali Yaman’ın, Balıkesir’in 44. cü Valisi olduğu öğrenildi.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli