Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Balıkesir Valisi Turhan: Sizler sayesinde dünyada huzur ve barış sağlanacak

Balıkesir Valisi Turhan: Sizler sayesinde dünyada huzur ve barış sağlanacak

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, bu yıl 11.si yapılan Türkçe Olimpiyatlarını beğenerek takip ettiğini belirterek, Dünyanın her tarafından çocuklar Türkçe konuşuyor.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, bu yıl 11.`si yapılan Türkçe Olimpiyatları`nı beğenerek takip ettiğini belirterek, "Dünyanın her tarafından çocuklar Türkçe konuşuyor. Geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. İnşallah sizler sayesinde dünyamız ve geleceğimiz çok daha huzurlu ve barış içerisinde olacak." dedi.
Uluslararası Türkçe Olimpiyatları`nın Balıkesir gösterimi için öğlen saatlerinde iki otobüsle şehre gelen konuk öğrenciler yüzlerce araçtan oluşan konvoy tarafından Değirmenboğazı mevkiinde karşılandı. Öğrenciler buradan kısa bir şehir turu attıktan sonra Vali Ahmet Turhan, Belediye Başkanı İsmail Ok ve Emniyet Müdürü Halil Karataş`ı makamında ziyaret etti. Öğrenciler üç farklı grup halinde gittikleri vali, belediye başkanı ve emniyet müdürünün makamında şarkı ve türkü okudu. 
Öğrencilere eşlik eden görevli öğretmen Fatma Nur Gülen, Vali Turhan`a Türkçe Olimpiyatları hakkında bilgi verdi. Öğrencileri kapıda karşılayan Vali Turhan, daha sonra öğrencilere tek tek sohbet etti. Ziyarete 11.Türkçe Olimpiyatları kapsamında Balıkesir`e gelen Azerbaycan, Tacikistan, Kırgızistan, Kazakistan, Uganda, Bulgaristan ve Moldova`dan gelen öğrenciler katıldı.
Öğrencilerin turneye Antalya`dan başladıklarını ifade eden Gülen, öğrencilerin dokuzuncu il olarak Balıkesir`e geldiğini bildirdi. Buradan son olarak yarın gösteri için Çanakkale`ye gideceklerini aktaran Fatma Nur Gülen, öğrencilerin ülkemizden ayrılacakları için çok üzgün olduklarını söyledi.  
Öğrencileri ağırlamaktan memnun olduğunu ifade eden Vali Ahmet Turhan, "Gösterileri televizyonlardan takip ediyoruz, gerçekten çok güzel. Bu yıl Türkçe Olimpiyatları`nın 11.`si yapılıyor. Dünyanın her tarafından çocuklar Türkçe konuşuyor. Türkçe konuşmaları ayrı bir güzellik, sevgi ve barış timsali olmaları ayrı bir güzellik. Geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. İnşallah sizler sayesinde dünyamız ve geleceğimiz çok daha huzurlu ve barış içerisinde olacak." dedi. 
Öğrencileri yetiştirip, ülkemize gönderen öğretmenlere de teşekkür eden Vali Turhan, "Sizler de burada olmaktan mutlu ve memnunusunuz zannediyorum. İnsanlığımızın ortak değeri sevgi ve barış. Buna katkı sağlamak insanın en güzel amaç ve özelliklerinden biri diye düşünüyorum." diye konuştu.
Daha sonra Tacikistan`dan gelen Zununiso Asrorova Sezai Karakoç`un "En Sevgili" isimli şiirini okudu. Azerbaycanlı öğrenci Ayten Hacıyeva`nın seslendirdiği türkü beğeniyle dinlendi. Kırgızistanlı öğrenci Nursultan İminov ise merhum Müslüm Gürses`in seslendirdiği `Senden Vazgeçmem` isimli parçayı okudu. 
Ziyaret sonunda Vali Ahmet Turhan, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false