Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir Valisi Turhan: 13 Büyükşehir arasında yer almakla şanslıyız

Balıkesir Valisi Turhan: 13 Büyükşehir arasında yer almakla şanslıyız

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan ve kamuoyunda Büyükşehir Yasası olarak bilinen 6360 Sayılı Kanunu onaylamasıyla Balıkesirin resmen büyükşehir olduğunu söyledi.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan ve kamuoyunda `Büyükşehir Yasası` olarak bilinen 6360 Sayılı Kanunu onaylamasıyla Balıkesir`in resmen büyükşehir olduğunu söyledi.
Balıkesir`e Büyükşehrin en çok yakışacağı şehirlerden biri olduğunu işaret eden Vali Turhan, 13 şanslı ilden birinin Balıkesir`in olacağını öne sürdü.
Büyükşehir olmanın mutluluğunu heyecanını yaşıyoruz. Vatandaşlarımız çok kısa sürede büyükşehir nimetlerini ve güzelliklerini görecek. Hep yıllarca Avrupa`da o köylerin düzenliliği özlemi çekilmişti. İnşallah önümüzdeki süreçte köylerimizin dahil çok daha planlı, düzenli, projeli konutlara sahip olacaktır şeklinde iddialı açıklama yapan Turhan, Türkiye`nin 2023 hedefine ulaşmasında Balıkesir`in lokomotif şehirler arasında bulunduğunu kaydetti.
Büyükşehrin, büyük bir bütçeyle köyler dahil gerekli hizmetleri götüreceğine inandığını belirten Turhan, devamında şöyle konuştu:
"Hep yıllarca Avrupa`da o köylerin düzenliliği özlemi çekilmişti. İnşallah önümüzdeki süreçte köylerimizin dahil çok daha planlı, düzenli, projeli konutlara sahip olacak.   Balıkesir, sanayi ve şehirleşmede bakir bir yer. Bu nedenle ayrı bir avantajı var. Büyükşehir inşallah bunu doğru ve güzel bir şekilde kullanacak. İlimiz önümüzdeki süreçte eğitimde, sanayide turizmde çok daha güzel bir şehir olacak." dedi.
Turhan: "Cunda`ya RES kurulması uygun değil"
Ciddi bir rüzgâr enerjisi potansiyeline sahip Balıkesir`in Türkiye`de rüzgâr enerjisinde en çok elektrik üreten il olduğunu aktaran Turhan, "Rüzgâr Enerjisi Santralleri (RES)`in ilimizde kurulmasını destekliyoruz. Burada önemli bir nokta var. Ayvalık, Cunda Adası gibi yerler ileride dünya çapında turizm markaları olacak. Bu alanları korumamızda hayati önem taşıyor. Özellikle Cunda Adası`nda RES`in kurulmasını doğru olmadığını düşünüyoruz. Balıkesir`in her uygun yerinde RES`lerin kurulmasını uygun görüyoruz." dedi.
Turhan: "Bandırma`ya eğitim vadisi yapılacak"
Bandırma`da uygulanacak Eğitim Vadisi Projesi hakkında bilgi veren Vali Turhan, Bandırma`daki projenin Milli Eğitim Bakanlığı`nın onayladığı 33 projeden birisi olduğunu ifade etti.
Balıkesir Üniversitesi`nin 38 bin öğrenci kapasitesiyle önemli bir eğitim merkezi olduğunu hatırlatan Vali Ahmet Turhan, üniversite ve sanayi arasındaki işbirliğinin eksik olduğu tespitinde bulundu. "Tekno Kent`in kurulmasıyla birlikte üniversite ve sanayiyi buluşturup ortak hareket ettirdiğinizde yeni markalar ortaya çıkacaktır." diyen Vali Turhan, önümüzdeki 5-6 yıl içinde ikinci üniversite, 10 yıl içinde ise üçüncü üniversitenin hayata geçirilmesi gerekliliğine dikkat çekti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli