Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir Valisi Sındırgıda…

Balıkesir Valisi Sındırgıda…

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan Sındırgı İlçesini ziyaret ederek yerel yöneticilerden bilgi aldı. Yol yapım çalışmalarını yerinde incelemek isteyen Vali Turhan, beraberindeki daire müdürleri ile çıktığı yolda kar sürprizi yaşadı.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan Sındırgı İlçesini ziyaret ederek yerel yöneticilerden bilgi aldı. Yol yapım çalışmalarını yerinde incelemek isteyen Vali Turhan, beraberindeki daire müdürleri ile çıktığı yolda kar sürprizi yaşadı.
Vali Turhan, Sındırgı Kaymakamlığı`nda
Balıkesir valisi Ahmet Turhan`ın ilk durağı Sındırgı Kaymakamı Hüseyin Çelik`in makamıydı.
Ziyarette Gençlik Spor İl Müdürü İlhan Arslan, Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Deniz, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, Balıkesir Çevre ve Şehircilik Müdürü Mehmet Göçek`de hazır bulundu. Kaymakamlıkta 3 saat süren toplantı sonunda Vali Turhan, ilçenin sorunlarını dinlediklerini faydalı olmak için çalışacaklarını ifade etti.
Vali, Sındırgı Belediyesi`nde
Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul`u ziyaret eden Vali Turhan Sındırgı`nın dünyaca ünlü Yağcıbedir halısının tanıtımda kullanılması gerektiğini hatırlattı.
Vali Turhan, "Sındırgı`ya gelenler Yağcıbedir halılarını görmeli. Yağcıbedir değerlerini muhafaza etmeliyiz. Gençler son dönemde şehirlere kayıyor. Bu nedenle inşallah Yağcıbedirde herhangi bir sıkıntı olmaz" dedi.
Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, "Sındırgı`ya jeotermal su getiriyoruz. Bu Sındırgı`nın 25 yıllık hayali. İlçenin 20 kilometre ilerisinde saniyede 170 debi ile çıkan su Sındırgı`ya gelecek. İlk planda 2 bin 500 hane ısınmada bundan faydalanacak. İhalesi yapılmış durumda ve herhangi bir sorunumuz yok. Şuanda da 210 civarında abonelik başvurumuz var" dedi.
Vali, belediyenin özel teşebbüse kolaylık sağlamasını istedi
Vali Turhan, jeotermal su ile ısınma bedelinin 3 bin 400 TL civarında olmasını yüksek buldu. Vatandaşların termal ısıtma sisteminden faydalanması için fiyatın daha düşük olması gerektiğini ifade eden Vali Turhan, "Kaynak bedava, benim kendi görüşüm hanelerin yarısı abone olmaz. Rakamlar her vatandaşın ödeyebileceği seviyeye gelse daha iyi olurdu" dedi.
Belediye Başkanı Ertuğrul`un belediye oteli hakkında bilgi alan Turhan, "Hazır sıcak su var, oteller yapalım demeyin. Özel İdare`de buna benzer durumlar oldu. Köy yolları dururken oteller yapıldı. Özel teşebbüse gereken kolaylığı gösterin. Mesela belediye termal otel kurmak yerine ilan edin özel teşebbüse kolaylık sağlayın. Bu bölgenin geleceğinde refah var, istihdam var. Biz bunu nasıl hızlandırılalım? Bunu düşünelim. Yatırımcı gereksiz yere zahmet ve eziyet çekmemeli. Benim kapım açık. Mesela burada kurulacak fabrika risktir. Bir otel açtığınızda burada bir çok insan çalışır ve çevreye zararı olmaz. Alt kademe memurlar, eski memur zihniyetini ya değiştirecekler ya da bırakacaklar, bırakmazlarsa da biz gereğini yaparız. Yatırımcı yıllarca kapınızda beklemez. Kapınızı bir kez çalarlar, ikinciye çalma ihtimalleri zayıf. Yol, okul, spor salonu bu sene yapılmasa da seneye yapılır. Ama özel yatırım öyle olmaz" dedi.
Turhan, Sındırgı ve Demirci arsındaki yolun çok önemli olduğunu ifade edip, Kaymakamlık ve Özel İdare imkanları ile yapılan yolun 18 kilometresi tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.
Turhan Emendere Termal Oteli`ni de ziyaret ederek termal kaynaklar ile ilgili bilgi aldıktan sonra yapımı devam eden öğrenci yurdu inşaatını denetledi. Yurt koridorundaki yangın söndürme hortumlarının daha farklı konumlandırılması talimatını veren Vali inşaat ile ilgili detaylı bilgi aldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false