Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir Valisi Burhaniyede

Balıkesir Valisi Burhaniyede

Burhaniye Zeytin İşletme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyet Toplantısı, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan da katımıyla yapıldı.

Burhaniye Zeytin İşletme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyet Toplantısı, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan da katımıyla yapıldı.
Burhaniye Öğretmen Evi`nde gerçekleştirilen toplantıya Kaymakam Ali Uslanmaz, Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş, Zeytin Üreticileri Derneği Başkanı Yahya Ağacık ile bazı zeytin üreticileri katıldı. 
Toplantıda, Kaymakam Ali Uslanmaz, organize sanayi bölgesi ile ilgili bir önceki müteşebbis toplantısından bu yana neler yaptıklarını bir sunum eşliğinde valiye sunarken, bölgede devam eden kamulaştırma işlemelerinde de bir hayli yol aldıklarını anlattı. Şubat ayında yapılan toplantıdan bu yana OSB alanı için gerekli 1/5000 ve 1/1000`lik imar planlarının hazırlanarak ihaleye verildiğini açıklayan Kaymakam Uslanmaz, ihalenin bir firmaya verildiği belirterek işler için KDV dahil 18 bin lira ödeneceğini söyledi. Kamulaştırma çalışmalarında 29 boş parsel sahibi ile 8 bina sahibinin mahkemeye verildiğini belirten Kaymakam Uslanmaz, bu parsellerde 123 hak sahibi vatandaşın bulunduğunu bildirirken, bu 29 parsel sahibinin kamulaştırılacak alan miktarınını 69 bin 107 metrekare olarak açıkladı. 
Kamulaştırma çalışmalarının halen devam ettiğini anlatan Kaymakam Uslanmaz, "Bugüne kadar 28 parsel de 147 bin 160 metrekare alan kamulaştırıldı. 3 milyon 105 bin 720 lira ödeme yapıldı. 34 binanın kamulaştırılması tamamlanırken 8 tane kamulaştırılması gereken bina kaldı" dedi. 
Hazine mülkiyetinde olan arsaların ise Vali Ahmet Turhan`ın devreye girmesiyle, toplam 121 bin metrekare alanın yazışmalarının olumlu geçtiğini bildiren Kaymakam Uslanmaz, çalışmalarının son hızla devam ettiğini sözlerine ekledi. 
Arıtma tesislerinin de ele alındığı toplantıda Çevre Mühendisi Sinem Erdoğdu, kurulacak olan arıtma tesisinin hangi özelliklerde olması gerektiğini bir sunum eşliğinde aktararak arıtma tesisinin alternatiflerini müteşebbis heyetine anlattı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli