Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan,Bandırma OSBde

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan,Bandırma OSBde

Bandırma Organize Sanayi Bölgesi (OSB)nin Müteşebbis Heyet Toplantısına katılan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesirin son dönemde ciddi bir farklılaşma ve atılım içinde olacağına dikkati çekerken, şunları söyledi:

Bandırma Organize Sanayi Bölgesi (OSB)`nin Müteşebbis Heyet Toplantısı`na katılan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir`in son dönemde ciddi bir farklılaşma ve atılım içinde olacağına dikkati çekerken, şunları söyledi:
``Bu kapsamda Bandırma,  sanayileşmede önemli bir bölgedir. Özellikle İstanbul, İzmit ve Trakya Bölgesi`ndeki sanayi kuruluşların Güney Marmara`ya kayması söz konusu. Söz konusu illerin çevre düzeni plânlarında kent merkezlerinde artık sanayi yok. Bu kapsamda Türkiye`de en önemli yatırım yeri olan bölge, Balıkesirdir. Özellikle İstanbul ve Trakya`daki sanayi kuruluşları için Bandırma önemli bir yatırım alanı.  Önümüzdeki dönemde bu yatırımlar oldukça fazla hızlanacak, büyüyecek. Buna hazırlıklı olmak gerekiyor.  Tabiî ki sanayileşme bir dönem arz ediyor.  Doğru sanayileşme, yaşanabilir bir kentle beraber sanayileşme çok daha önemli.  Hem sanayileşeceğiz, ihracatımızı arttıracağız, işsizlik oranlarını düzelteceğiz, hem de çocuklarımızın geleceğimizin çok daha sağlıklı ortamda yaşayabileceği kentler oluşturacağız.
Bu kapsamda bugün itibariyle hazırlığımızı çok iyi yapmamız gerekiyor.  Yarın geç olabilir. Yine sanayi yatırımları açısından en uygun alanlar organize sanayi alanlarıdır.  Organize sanayi alanları hem yatırım açısından, yatırım kolaylığı vardır.  Hem de biraz önce söylediğim çevrenin, doğanın, denizin ve tarım alanlarının ortadan kalkmamasını kirlenmemesi açısından organize sanayi alanlarına yatırımcıyı çekmemiz gerekiyor.   
Tabii ki bir kentin geleceğinde 10-20-30 yıllar, kısa dönemlerdir.  Biz, eğer Bandırma`yı, Gönen`i plânlıyorsak, en az 50 yıllık plânlar yapmamız gerekir. Bugün itibariyle zamanlama çok doğrudur. Önümüzdeki süre çok daha hareketli olacak. Bu kapsamda hep beraber mülki idaresiyle, yerel yönetimleriyle, sivil toplum örgütleriyle, sanayicilerimizle birlik ve beraberlik içinde bulunmanın, bu plânları beraber yapmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Tüm toplantılarda dile getiriyorum. Bizlerin artık, il ölçeğinde değil,  ilçe ölçeğinde değil, uluslararası plân, ulusal boyutta değil,  uluslar arası, dünya çapında plânlar yapmamız gerekiyor."
Bir gazetecinin, daha önce Balıkesir İl Genel Meclisi`ne sunulan çevre düzen plânlarıyla ilgili bir soruya da yanıt veren Vali Turhan,  "Çevre düzen planlarıyla ilgili son dönemde çok sayıda mevzuat değişikliği oldu.  Bir dönem İl Özel İdaresi`ndeydi, son Çevre Şehircilik Bakanlığı mevzuatı ile beraber,  çevre düzen plânlarını yapma, onaylama yetkisi Bakanlığa geçti.  Bu aşamada bizde de bazı illerde olduğu gibi İl Özel İdaresi tarafından birçok plân yapıldı. Bu doğrultuda da yatırımcılarımız yatırım yaptı.
Bu alanlarda depolar fabrikalar var.  Tabiî ki bunu yok saymak hukuken de mümkün değil, fiiliyatta da mümkün değil Çevre Şehircilik Bakanlığımızla biz konuyu değerlendirdik. Anlayış içinde oldular. Daha önce yaptığımız bu plânların tamamını yeniden incelenmek üzere Bakanlığın onayına sunacağız. Bakanlık aynı doğrultuda onaylama yapacaktır. Yatırımcılar endişelenmesinler. Biz, onlar adına gerek İl Özel İdaremiz, gerekse, Çevre Şehircilik Müdürlüğümüz Bakanlıkla gerekli bağlantıları kuruyorlar. Şu anda yatırımlarını durdurma veya almaları için hiçbir gerekçe yok. Kendi işlerine baksınlar.``
Bandırma- Gönen asfaltı üzerinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) de Şahsuvaroğlu Traktör Fabrikası Seminer Salonu`nda yapılan toplantıya Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak, Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman da katıldı.            Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı