Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir Valiliği seçim için alınan tedbirleri açıkladı

Balıkesir Valiliği seçim için alınan tedbirleri açıkladı

Seçim iş ve işlemlerini düzen içinde yaptırma görevi Anayasanın 79. maddesine göre, Yüksek Seçim Kurulunun denetiminde il ve ilçe seçim kurullarınca yürütülmektedir. Öte yandan, seçim sürecinde kamu güvenliği ve huzurunun sağlanması ile kanun dışı ey

Balıkesir`de 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçimlerine ilişkin alınan güvenlik tedbirleri kamuoyu ile paylaşıldı.
Balıkesir Valiliği`nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bilindiği üzere, mahalli idareler seçimi, Anayasanın 127. maddesi ve 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun çerçevesinde 30 Mart 2014 pazar günü ülke genelinde yapılacaktır.      
Seçim iş ve işlemlerini düzen içinde yaptırma görevi Anayasanın 79. maddesine göre, Yüksek Seçim Kurulunun denetiminde il ve ilçe seçim kurullarınca yürütülmektedir. Öte yandan, seçim sürecinde kamu güvenliği ve huzurunun sağlanması ile kanun dışı eylem ve işlemlerin önlenmesi Valilik ve Kaymakamlıkların sorumluluğundadır. Bu çerçevede ilimizde seçimlerin huzur ve güven içerisinde gerçekleştirilebilmesi için gerekli tedbir ve çalışmalar gerek Valiliğimizce gerekse Kaymakamlıklarımızca, seçim takviminin resmen başladığı 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren, ilgili mevzuat, YSK Karaları ve İl/İlçe Seçim Kurulları kararları doğrultusunda uygulanmaktadır. Bu kapsamda, oy verme günü olan 30 Mart 2014 pazar günü, seçimin huzur ve güven içerisinde gerçekleştirilmesi, seçmen iradesinin sandığa özgür ve doğru biçimde yansıtılabilmesi için gerekli her türlü tedbir Valiliğimizce alınmış olup, seçim günü görev yapmak üzere Valiliğimiz ve Kaymakamlıklarımız bünyesinde Seçim Harekat Merkezleri oluşturulmuştur. 30 Mart 2014 pazar günü yapılacak Mahalli İdareler seçimlerinde ilimiz genelinde 3431 sandıkta 887742 seçmen oy kullanacaktır. Seçim güvenliğini sağlamak üzere ilimiz genelinde 3328 kamu görevlisi görev yapacaktır. Bu görevliler oy verme gününde sandık alanlarına gidiş geliş yollarında ve sandık bölgesinde çıkabilecek olaylar için önceden planlanmış tedbirleri alacak, seçimin güvenliğini engelleyecek her türlü davranışı anında önleyecek her türlü tedbiri uygulayacak, seçme ve seçilme hakkını zedeleyebilecek hareketlere meydan vermeyecektir. YSK Kararına göre, 30 Mart 2014 Pazar günü oy verme işlemi ilimizde 08.00 da başlayacak olup 17.00 da sona erecektir. Oy verme günü sabah saat 06.00`dan gece saat 24.00`e kadar, her ne surette olursa olsun alkollü içki satılması, içkili yerlerde ve umumi mahallerde her çeşit alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasaktır. Oy verme günü oy verme süresince bütün umumi eğlence yerleri kapalı kalacak olup, eğlence yeri niteliğini taşıyan lokantalarda yalnızca yemek verilebilecektir. Oy verme günü sabah saat 06.00`dan gece saat 24.00`e kadar, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiç bir kimse, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun 6. maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinin 1, 2, 3 ve 5 numaralı alt bentlerinde gösterilen silahları köy, kasaba ve şehirlerde taşıyamayacaktır. Oy verme günü oluşabilecek her türlü olumsuzluk şikayet ve başvuru için vatandaşlarımızın ulaşabileceği Valiliğimiz irtibat telefonları; Valilik Seçim Harekat Merkezi: 2451301, 155 Polis İmdat ve 156 Jandarma İmdat şeklinde olup, 24 saat ulaşılabilecektir. Mahalli İdareler seçimlerinin ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diler bu vesileyle Balıkesir halkımızı saygı ile selamlarım."

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli