Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Balıkesir Valiliği anız yakılmasını yasakladı

Balıkesir Valiliği anız yakılmasını yasakladı

Balıkesir Valiliği orman yangınlarına karşı anız yakılmasını yasakladı.

Balıkesir Valiliği orman yangınlarına karşı anız yakılmasını yasakladı. 
İlimizin farklı noktalarında dört bir köşesinde orman yangınlarının artması ve önümüzdeki hafta hava sıcaklıklarının artacağını değerlendiren Balıkesir Valiliği, ormanlık alanların kullanımına yönelik bir dizi karar aldı. 
Balıkesir Valiliği, İlimizin farklı noktalarında son günlerde tarla ve bahçelerde çok sayıda yangın yaşandığına dikkat çekti. 
Meydana gelen yangınların tarla ve bahçelerde temizlik yapmak amacıyla anız yakılmasından dolayı çıktığının altını çizen Balıkesir Valiliği, aldığı kararları kamuoyu ile paylaştı. 
Balıkesir Valiliği aldığı tedbirleri şöyle özetledi: “Değerli vatandaşlarımız; İlimizin büyük bir alanı ormanlarla kaplıdır. Yangın riskinin çok yüksek olduğu yaz aylarında ormanlarımızı korumak için ilgili tüm kurumlarımız teyakkuz halinde bulunmaktadır. Böyle bir dönemde, kesinlikle ateşten uzak durulması gerektiği halde bilerek anız yakmak, tarlada, bahçede yangına sebep olmak son derece yanlış bir davranıştır ve suçtur. Bu şekilde bir davranış, ateşin sıçrayabileceği ormanlar, tarım arazileri ve yerleşim yerleri için büyük bir tehdittir. Açıklanan bu nedenlerle, bütün vatandaşlarımızdan yangın oluşturabilecek her tür duruma karşı duyarlı olmalarını bekliyoruz. Tarla, bahçe ve diğer arazilerde ateş yakılması, anız yakılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında işlem yapılmakta, ceza uygulanmaktadır. Lütfen yaz aylarında ormanlarımıza zarar verebilecek bütün faaliyetlerden uzak duralım, kurallara uymayanları uyaralım. Buna rağmen ısrar edenleri 112’ye bildirelim. Milli varlığımız olan ormanlarımızı ve tarım arazilerimizi koruyalım.” 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli