Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir Turizm Haftasına hazır

Balıkesir Turizm Haftasına hazır

Turizm Haftası, Balıkesirde çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Balıkesir Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bu yıl 36. kez Turizm Haftasını çeşitli etkinliklerle kutlayacak.
Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan ve toplumun turizm bilincini geliştirmeyi hedefleyen bu kutlamalar, 15 Nisan Pazar günü Balıkesir Üniversitesi Turizm İşletmecilik ve Otelcilik Yüksek Okulu Öğrencilerine yönelik Kazdağları Doğa Gezi ile başlayıp, 16 Nisan Pazar günü saat 10.00`da Atatürk Anıtına çelenk konması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı`nın okunması ile devam edecek. Ardından saat 17:00` de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü`nün düzenlediği Kurslarda ortaya çıkan El Sanatlarının teşhir edildiği  `Geleneksel El Sanatları Sergisi`  Güzel Sanatlar Galeri Salonu`nda halkın ziyaretine açılacak. Bu etkinlikte aynı zamanda Kurslarımızı başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları verilecek olup, hafta nedeniyle düzenlenen Resim ve Kompozisyon Yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül töreni gerçekleştirilecek.  
Aynı gün akşamı saat 20:00`de Salih Tozan Toplantı ve Gösteri Merkezi  Salonu`nda Balıkesir  Belediyesi Konservatuarı tarafından  `Türk Sanat Müziği Konseri` gerçekleştirilecek.
Devam edecek etkinlikler…
17 Nisan Salı, saat 11:00`de Balıkesir Üniversitesi Turizm İşletmecilik ve Otelcilik Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Yard. Doç.Dr. Sebahattin Karaman tarafından  Sındırgı Düvertepe Bölge Yatılı İlköğretim Okulu öğrencilerine Turizm Bilgilendirme Semineri verilecek. Aynı gün saat 15.45`de Müşerref Yırcalı Çocuk Yuvası öğrencilerine Kuva-yi Milliye Müzesine tanıtım gezisi yapılacak.
18 Nisan Çarşamba, saat 12:30`da Balıkesir Üniversitesi Turizm İşletmecilik ve Otelcilik Yüksek Okulu Konferans Salonunda oturum Başkanlığını Doç Dr. Düriye Diner Bozok`un yapacağı `Öğrenci Gözüyle Turizm` konulu panel,  aynı gün saat 13:00`de Basri Otel`de `Yöresel Yemek Yarışması` düzenlenecek. Saat 20:00`de ise Necati Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda Balıkesir Üniversitesi BTİOYO öğrencilerince `Kim Kiminle Nerede` adlı tiyatro gösterisi gerçekleştirilecek.
19 Nisan Perşembe, saat 12:30`da Balıkesir Üniversitesi Turizm İşletmecilik ve Otelcilik Yüksek Okulu Konferans Salonu`nda Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından  `GMKA`nın Turizme Bakışı ve Destekleri` konulu sunum gerçekleştirilecek. Aynı gün Saat 13.00`de Balıkesir Üniversitesi BTİOYO ve BATUSET tarafından `Yemek Gösterisi ve Kermes`  yapılacak.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli