Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Balıkesir, Travel Turkey Fuarında

Balıkesir, Travel Turkey Fuarında

Travel Turkey İzmir Fuar ve Konferansında Balıkesir tanıtılıyor.

06-09 Aralık tarihleri arasında İzmir Uluslararası Fuar Alanında gerçekleştirilecek olan Travel Turkey İzmir Fuar ve Konferansı Perşembe günü başladı. 
Türk ve dünya turizminin nabzını tutacak olan bu fuar TÜRSAB, Hannover- Messe İnternational İstanbul, İZFAŞ tarafından 6.kez organize edildi. Fuarın açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan` ında içinde yer aldığı, konuk bakan, büyükelçiler, konsoloslar, valiler ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ile birlikte açtı.
Turizm Fuarı`nda; otel ve seyahat acentalarının yanı sıra uluslararası turizm otoriteleri, tur operatörleri, kalkınma ajansları, belediyeler, otel ekipmanları tedarikçileri, araba kiralama ve hava yolu şirketleri, deniz ve kültür turizmi, kongre, inanç, sağlık, eğitim, yatçılık, golf, kış sporları ve gastronomi alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar, turizm medyası, Valilik ve İl Kültür Turizm Müdürlükleri yer alıyor.
Fuara bu yıl Almanya, Bosna Hersek, Endonezya, Güney Afrika, Kore, Hırvatistan, Hindistan, Karadağ, KKTC, Malezya, Maldivler, Makedonya, Özbekistan, Pakistan, Sri Lanka, Türkiye, Umman, Ürdün ve Yunanistan katıldı.
Balıkesir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, AYTUGEB (Ayvalık Turizmini Geliştirme Birliği), Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık, Altınova ve Küçükköy Belediye Başkanlıkları ile Edremit Belediyesi ve Edremit Ticaret Odası katıldı. Katılımcıların büyük ilgi gösterdiği Balıkesir Valiliği standında Balıkesir` de faaliyet gösteren seyahat Acenteleri ve otellerin temsilcileri yer aldı.
Fuarın açılışından sonra stantları ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Balıkesir standını da ziyaret etti. Bakanın Balıkesir standını ziyareti sırasında Balıkesir Valisi Ahmet Turhan kendisine Balıkesir` in ünlü Yağcıbedir halısını takdim etti ve Balıkesir` de yapılması planlanan II. Konutların değerlendirilmesine yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi. 
Bakan Günay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan` dan Ayvalık Merkez` de restorasyonu tamamlanan Taksiyarhis Kilise` nin son durumu hakkında bilgi aldı.
Balıkesir Valisi Balıkesir standında çok sayıda meslektaşını ve turizm profesyonellerini ağırlayıp, Balıkesir` de önümüzdeki süreçte kültür ve turizm adına yapılacak çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli