Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Balıkesir Tabip Odası’ndan Şenveli’ye tepki

Balıkesir Tabip Odası’ndan Şenveli’ye tepki

Balıkesir Tabip Odası, doktorları tehdit eden Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi, anestezi uzmanı Muzaffer Şenveli için basın açıklaması yaptı.

Balıkesir Tabip Odası, doktorları tehdit eden Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi, anestezi uzmanı Muzaffer Şenveli için basın açıklaması yaptı. Odanın yönetim kurulu başkanı Necdet Uçan tarafından okunan basın açıklamasında, “Tam da 14 Mart Tıp Bayramı’nın kutlandığı bir günde, Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve başhemşiresince meslektaşlarımıza mobbing uygulanmış, deontoloji ve hekimlik etik kurallarına aykırı, küçük düşürücü, tehdit içeren ve aşağılayan sözel şiddet uygulanmıştır. Anestezi uzmanı meslektaşlarımızı onurlu duruşları nedeniyle kutluyoruz. Liyakate dayanmayan yönetici atamalarının baskı altında görev yaparak neden olduğu bu çeşit saldırgan, onur kırıcı davranışları ve yasal olarak sürdürülen eylem kırıcılığına yönelik girişimlerini kınıyor, bir daha yaşanmaması için 6023 sayılı Türk Tabipleri Birliği Yasası’ndan aldığımız yetkiyle etik ve deontolojik kurallar doğrultusunda ilgililer hakkında gerekli yasal süreci başlatacağımızı belirtmek istiyoruz” dedi.
Basın açıklamasında CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç, Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, Eğitim Sen Bandırma Temsilcisi Erdal Doğru ve DİSK Emekli Sen Bandırma Temsilcisi Levent Balkış da hazır bulundu.
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı