Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir Sivil Güçler Birliği CHPde

Balıkesir Sivil Güçler Birliği CHPde

Balıkesir Sivil Güçler Birliğinin CHP Balıkesir İl Başkanlığına yaptığı ziyarette, CHPli yöneticiler, sivil güçlerin çalışmalarını takdirle izlediklerini belirtti.

Balıkesir Sivil Güçler Birliği`nin CHP Balıkesir İl Başkanlığı`na yaptığı ziyarette, CHP`li yöneticiler, sivil güçlerin çalışmalarını takdirle izlediklerini belirtti.
Balıkesir Sivil Güçler Birliği Derneği Başkanı Hüseyin Yurdakul başkanlığın da ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor.
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ile başlayan ziyaretler AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur  ile devam etti.
4 Haziran Salı günü de CHP Balıkesir İl Başkanlığını ziyaret eden Sivil Güçler Birliği yöneticilerini, CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk ve yönetim kurulu üyeleri kapıda karşılayarak misafir ettiler.
Sıcak ve samimi ir ortamda gerçekleşen ziyarette, CHP Balıkesir İl Başkanı Mavuk  "Balıkesir Sivil Güçler Birliğinin çalışmalarını yakından takip ediyorum. Gerçekten yapacağı çalışmalarla Balıkesir de büyük bir boşluğu doldurabilirsiniz" dedi
Yurdakul: "Meşveret Meclisiyiz"
Ziyarete katılan üyelerini teker teker tanıtarak çalışmaları hakkında CHP İL Başkanlığına bilgi veren Dernek Başkanı Hüseyin Yurdakul "Amacımız Balıkesir`i ve ülkemizi ilgilendiren her konuyu tartışarak oluşturabilecekleri çözüm yollarını kamuoyu ve ilgili makamlara ileterek, meselelerin çözülmesine katkıda bulunabilmektir. Onun için Sivil Güçler olarak ülkemizi ve Balıkesir`imizi ilgilendiren her konuda tabanımızın sesini ulaştırılabilen en yetkili makamlara ileterek çözüm yollarını bulmayı hedefliyoruz " dedi.
CHP İl Başkanı Mavuk: "Polisimiz orantısız güç kullanmıştır"
Taksim Gezi Parkında çıkan olayların da görüşüldüğü ziyaretin devamında Balıkesir`de çıkan olayları da değerlendiren Muzaffer Mavuk "Taksim`de kesilen ağaçlar meselesi bardağı taşıran son damladır. Asıl bundan önce resmi bayramların kutlanmaması, TC rumuzunun silinmeye çalışılması, tören alanlarına konulan çelenklere bile müsaade edilmemesi, insanların içeceklerine müdahale edilme noktasına gelinmesine duyulan tepkilere karşı duyulan demokratik bir tepkidir. Bizler de ortaya çıkan üzücü olayları tasvip etmiyoruz ama polisimizinde olayları kışkırtıcı sert müdahalelerden kaçınması lazım " dedi.
Yurdakul: "Diyalog kapısı açık olmalı"
Ziyaretin son bölümünde söz alan Yurdakul "Bizler ülkemizde meydana gelen son olayları üzüntüyle ve endişeyle izliyoruz. Herkes üzerine düşen sorumluluğun bilinciyle hareket etmelidir. Bütün meselelerin diyalog kurarak ve karşılıklı görüşerek çözüleceğine inanıyoruz. Sivil güçler olarak bu diyalog zemininin oluşması için uğraşıyoruz, bu eylemleri yapanları, polisi ve idarecileri sakin olmaya ve daha sorulu davranmaya davet ediyoruz. Bizim yaptığımız bu ziyaretlerde bu diyalog ortamının oluşmasına katkıda bulunacağını ümit ediyoruz" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı