Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir şehidine ağladı

Balıkesir şehidine ağladı

Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen piyade uzman çavuş Erol Şahin (25), Balıkesirde son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen piyade uzman çavuş Erol Şahin (25), Balıkesir`de son yolculuğuna uğurlandı. Kız kardeşi Elif, şehit ağabeyinin tabutu başından biran olsun ayrılmadı. Şehidin Kız kardeşi "Ağabey anneme selam söyle, beni de al yanına ne olur, ellerime dokun.. Nasıl koydular seni bunun içine.” diyerek gözyaşı döktü.
Şahin`in şehit olduğu haberi Gündoğan Mahallesi`nde yaşayan babası Ahmet Şahin ile yakınlarına askeri yetkililer tarafından verildi. Acı haberin ulaşmasının ardından şehit ailesinin evi ve caddedeki binalar, Türk bayraklarıyla donatıldı.
Annesini 9 yıl önce kaybeden şehit Erol Şahin`in üç kardeşinden Elif Ilgaz, acı haberi aldıktan sonra fenalık geçirerek hastaneye kaldırıldı.
Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Erdal Öztürk, 9. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Kubilay Selçuk, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, şehit babası Ahmet Şahin`e taziye ziyaretinde bulunduktan sonra şehit uzman çavuş Erol Şahin`in cenazesi Van`dan Balıkesir`e getirildi. Şehit için Zağnos Paşa Camii`nde ikindi vaktinde cenaze töreni düzenlendi.
Balıkesir İl Müftüsü Turgut Açari, cenaze namazı öncesi kısa bir konuşma yaptıktan sonra helallik istedi. Cenaze namazında şehidin babası metanetini korurken kız kardeşi Elif Ilgaz ağabeyinin tabunun başından bir an olsun ayrılmadı. Şehidin Kız kardeşi `Ağabey anneme selam söyle, beni de al yanına ne olur, ellerime dokun.. Nasıl koydular seni bunun içine.” diyerek gözyaşı döktü.
Daha sonra şehit cenazesinden sonra askerlerin omuzlarında top arabasına alınan şehit piyade uzman çavuş Erol Şahin'in cenazesi, bir süre il merkezinde cenaze arabasına kadar taşındı. Şehidin geçişi sırasında vatandaşlar sloganlar atarken bazı vatandaşlar alkışladı. Piyade uzman çavuş Erol Şahin'in amcası, "Askerimize polisimize kuvvetlik ver. Bu kaçıncı?” diyerek gözyaşlarını tutamadı.
Şehidin cenazesi top arabasından askeri cenaze arabasına konularak son yolculuğuna uğurlandı. Baba Ahmet Şahin, oğlunun Kayseri`de vatani görevini tamamladıktan sonra 3 yıldır sözleşmeli uzman çavuş olarak Türk Silahlı Kuvvetleri`ne hizmet ettiğini belirtti.
Oğluyla 3 gün önce telefonda konuştuğunu anlatan Şahin, ``Bana her şeyin iyi olduğunu söylemişti. 5 Haziran`da izne gelecekti. Görev çıkınca 10 gün ertelendi. 15 Haziran`da izne gelmesini beklerken, cenazesi geliyor. Ne diyelim, vatan sağ olsun. Bir tane daha yetişiyor. Onu da göndereceğiz.`` diye konuştu.
``Başka aileler ağlamasın, ocaklara ateş düşmesin.`` diyen baba Şahin, terör olaylarının sona ermesini istedi. Şahin, şöyle devam etti: ``Liderler bir araya geliyor ama çözüm yok. Bu işin çözümünü göstersinler. Her gün bir yerden şehit haberi alıyoruz. dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı