Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir Sebze ve Balık Hali taşınıyor

Balıkesir Sebze ve Balık Hali taşınıyor

Balıkesir sebze ve balık hali, hayvan pazarının yakınına taşınacak.

Balıkesir sebze ve balık hali, hayvan pazarının yakınına taşınacak.
Balıkesir Belediyesi’ne ait işyerlerinin bulunduğu bölgenin de yeşil alan ve parka dönüştürüleceği açıklandı.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ahilik Haftası nedeniyle makamında ağırladığı Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Birliği (BESOB) Başkanı Fehmi Erdem ve yönetim kuruluna iadeyi ziyaret gerçekleştirdi.
Esnafın görüş ve taleplerini dinleyen Başkan Uğur, Sebze Halini yeni hayvan pazarının yanına taşıyacaklarını ve yanına balık halini ilave edeceklerini söyledi.
Uğur, ayrıca Çay Deresi Islahı kapsamında belediyeye ait işyerlerinin yeşil alan ve park olarak değerlendirileceğini açıkladı.
BESOB Başkanı Fehmi Erdem ve oda başkanları tarafından karşılanan Uğur, esnaf teşkilatının Ahilik Haftası’nı kutladı.
Balıkesir Vali Vekili Nusret Şahin ve Büyükşehir Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Birol Şahin’in de yer aldığı ziyarette, esnaf teşkilatının temsilcilerinin görüş ve isteklerini dinleyen Uğur, sebze ve meyveci esnafının daha modern bir hal binasından yararlanması gerektiğini belirtti.
Sebze Halini Hayvan Pazarı’nın yanına taşımayı planladıklarını vurgulayan Başkan Uğur, “Sebze Halini yeni Hayvan Pazarının olduğu yere taşıyacağız. Mevcut hal binasında şu anda 18 kabzımal hizmet veriyor. Hayvan Pazarı’nın yanındaki arsaya içinde araba parkının olduğu 40 dükkanlı modern yeni bir hal binası yapacağız” dedi. Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Ayhan Baydan’ın yeni sebze halinin bulunduğu bölgeye balık halinin de dahil edilmesi yönünde teklifine de olumlu yaklaşan Başkan Uğur, “Bu sebze halinin yanına balık halini de ilave edelim” dedi.
Çay Deresi ıslahı kapsamında derenin çevresinde yer alan belediyeye ait dükkanların kaldırılarak yeşil alana çevireceklerini BESOB heyetine anlatan Uğur, “Çay Deresi ıslahı çalışmalarına çöpleri temizleyerek başladık. Esnaf bu temizlikten son derece memnun kaldı. Önümüzdeki süreçte Çay Deresi’nin yakınında yer alan belediyeye ait işyerlerini yıkıp yerine yeşil alan ve park yapacağız. Bu alanı görüntü kirliliğinden kurtarmak lazım. Otel Basri’nin oradan başlayıp Tabakhanelerin olduğu yere kadar olan 2 kilometrelik alanın ıslahını yapacağız” dedi. Marangozlar Sitesi’nin bulunduğu bölgeye yönelik projelerinin de bulunduğunu belirten Başkan Uğur, bu çalışmalar esnasında marangoz esnafını mağdur etmeyeceklerini, önce esnafın çalışacağı dükkanları yapacaklarını sonra dönüşüm çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli