Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir, sağlık üssü oluyor

Balıkesir, sağlık üssü oluyor

İhalesini MNG şirketler topluluğuna ait Mapa Günal İnşaat Şirketinin, 237 milyon 869 bin liraya üstlendiği Balıkesirin 850 yataklı şehir hastanesinin temeli yakında atılıyor.

İhalesini MNG şirketler topluluğuna ait Mapa Günal İnşaat Şirketi`nin, 237 milyon 869 bin liraya üstlendiği Balıkesir`in 850 yataklı şehir hastanesinin temeli yakında atılıyor.
Söz konusu yatırımı yakından takip eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur, beş yıldızlı otel konforunda, Balıkesir`in 25 yıllık ihtiyacını karşılayacak büyük depremlere bile  dayanıklı olacak hastanenin göz kamaştıracağını söyledi.
Balıkesir İlinin, bölgede sağlık üssü konumuna geleceğini öne süren Uğur,  beş yıldızlı otel konforunda inşa edilecek sağlık kuruluşunun temelinin atılması için yüklenici firmaya yer tesliminin yapıldığını, hastanenin hizmete girmesiyle birlikte, klasik hastane algısının tarihe karışacağını iddia etti.
Uğur: "Hastane değil, sanki ev"
Yapımı MNG Holdinge bağlı Mapa Günal İnşaat Şirketi`nin, üstlendiği Balıkesir 850 Yataklı Devlet Hastanesi farklı mimarisi, yüksek standartları, doğadan ilham alan tasarımı ile sağlık sektörüne yön verecek. Son dönemde dünyada yaygın bir şekilde vurgulanan "yeşil bina" şeklinde inşaa edilecek bina insan odaklı tasarımı, güçlü kurgusu hastalara hasta odasından ziyade bir "ev ortamı" sağlayacak. Yapı kendi enerjisinin % 25?ini kendisi üretebilecek ve tamamı tek ve çift kişilik odalardan oluşacak. Toplam 94 bin 500 M2 arsa içerisinde, 42 bin 300 M2 oturma alanı, 181 bin 760 M2 toplam inşaat alanı ile maksimum bin 154 yatak kapasitesine sahip yapıda Diyaliz Merkezi, Yanık Merkezi, 12 yataklı Anne Oteli, 165 yataklı Yoğun Bakım Birimi, Kemoterapi Merkezi, Onkoloji Tanı Tedavi Merkezi, Nükleer Tıp Birimi ve KETEM gibi birimler bulunacak.
Uğur: "Projede her şey var"
Özellikle poliklinik ve acil gibi gündelik hasta sayısının yüksek olduğu birimlerde, hastane içerisinde çeşitli sosyal alanlar bulunacak. Hastane arazisi içinde de farklı noktalara konumlandırılmış 700 M2 hasta meşguliyet alanı bulunacak. Çağının teknolojilerinin büyük bir kısmını bünyesinde barındıracak olan yapıda  gelecekte değişen ve gelişen teknolojilere kolayca ayak uydurabilecek zamanla yataklı birim ihtiyacının artması durumunda genişleme yer alacak. Yapımı üç yıl sürmesi planlanan Balıkesir 850 Yataklı Şehir hastanesinin Devlet Hastanesi 2016 yılında hizmete girecek.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli