Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir polisinden ücretsiz 155 SMS servisi hizmeti

Balıkesir polisinden ücretsiz 155 SMS servisi hizmeti

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, yaptığı yazılı açıklamada, Teşkilatımız, yurt çapında vatandaşlarımızın polise daha hızlı ve kolay erişimini sağlamak...

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, yaptığı yazılı açıklamada, "Teşkilatımız, yurt çapında vatandaşlarımızın polise daha hızlı ve kolay erişimini sağlamak için teknolojinin getirdiği iletişim ve haberleşme sektöründeki yenilikleri bünyesine katarak ilerlemektedir" dedi.
Bu yeniliklerden bir tanesi de vatandaşın acil durumlarda, ihbar ve şikayette bulunabilmesi için cep telefonundan SMS (Kısa Mesaj) göndermek suretiyle kolluk kuvvetlerine kolayca ulaşabilmesi olarak vurgulayan Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, devamında şu ifadelere yer verdi: "Türkiye`de işitme engelli 156.573, dil ve konuşma gibi engeli olan 37.494 ve diğer engelli vatandaşlarımızla beraber toplamda 1.559.222 engelli vatandaşımız bulunmakta olup 155 SMS servisinin faaliyete geçmesiyle bu hizmeti rahatlıkla kullanabileceklerdir. SMS hizmeti sayesinde engelli vatandaşlarımız, polisin kendisine bir SMS kadar yakın olduğunu bilerek güvenlik hizmetini her koşulda almanın ve değerli bir birey olmanın öz güvenini yaşayacaktır. Emniyet Teşkilatı kendisineduyulan güven ve saygıyı artırmanın yanında, vatandaşa verdiği önem ile de Engelsiz Türkiye Projesi kapsamında engellerden bir tanesini daha kaldırmış olacaktır. Telefon görüşmesi yapmak suretiyle ihbar veya şikayette bulunmak istemeyen ve bulunduğu ortam itibarıyla sesli konuşmasının can ve mal kaybına neden olacağı bir birey de ihbar ve şikayetini SMS vasıtasıyla bildirebilecektir. Vatandaşlarımızın acil durumlarda, ihbar veya şikayette bulunabilmesi amacıyla ücretsiz mesaj gönderebilecekleri 155 SMS servisi, 1 Şubat 2014 tarihinden itibaren kullanıma açılacaktır.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli