Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir, önü yatırıma açık kente dönüşüyor

Balıkesir, önü yatırıma açık kente dönüşüyor

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) öncülüğünde kurulan Balıkesir İl Yatırım Komitesi ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) öncülüğünde kurulan Balıkesir İl Yatırım Komitesi ilk toplantısını gerçekleştirdi.
Toplantıya 20 kurumdan 26 temsilci katıldı. Komite ile Balıkesir’e gelecek yatırımların hızlandırılması amaçlanıyor.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın geçtiğimiz yılın son aylarında çalışmalarını tamamladığı Balıkesir İl Yatırım Komitesi’nin ilk toplantısı yapıldı.
Balıkesir’de yatırım ortamının iyileştirilmesi amacıyla yatırımcının yatırım aşamalarında muhatap olduğu tüm kurum ve kuruluşları bir araya getirmek amacıyla 18 Ocak 2015’te Balıkesir Valiliğinin oluru ile kurulan İl Yatırım Komitesi’nin ilk toplantısına Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Olcay başkanlık etti.
Toplantıya Balıkesir Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 3. Bölge Müdürlüğü Balıkesir Şube Müdürlüğü, Devlet Su İşleri 25. Bölge Müdürlüğü, Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü 141. Şube Şefliği, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı Balıkesir Halk Sağlığı Müdürlüğü, Balıkesir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Balıkesir İl Ticaret Müdürlüğü, Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Balıkesir Defterdarlığı, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Balıkesir 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Bandırma Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Burhaniye Zeytin ve Zeytin Ürünleri İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Sanayi Odası, Balıkesir Ticaret Borsası ve Balıkesir Yatırım Destek Ofisi Koordinatörlüğü temsilcileri katıldı.
Vali Yardımcısı Olcay: “Amaç, yatırımları hızlandırmak”
Toplantıda konuşan Komite Başkanı ve Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Olcay’ın ardından Balıkesir Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Candan Şahin katılımcılara komite ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.
Komitenin kuruluş amacını yatırımcıların kamu kurumları nezdinde ki izin ve ruhsat süreçlerinin tek elden koordinasyon edilmesi olarak özetleyen Balıkesir Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Şahin, komitenin görevlerini şöyle aktardı: “Bölge Planı ile uyumlu olacak şekilde il düzeyinde, İl Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi’nin belirlenmesi ve uygulanmasına katkı sağlanmak, iş ve yatırım ortamı ile ilgili kuruluşların fikir ve tecrübelerini paylaşması için uygun ortam oluşturmak, iş ve yatırım ortamının değerlendirilmesi ve iyileştirilmesi için gerekli tedbirlerin alınmak, iş ve yatırım ortamı ile ilgili sorunların çözülmesine katkı sağlanması, yatırımcının ihtiyaç duyduğu konularda kurumsal işbirliklerinin geliştirilmek, yatırımcının ihtiyaç duyacağı veri tabanlarının hazırlanması için destek sağlanmak, Yatırım Destek Ofisi aracılığı ile başvuruda bulunan yatırımcılara süreçlerde kolaylık ve ivedilik sağlamak”
Yılda en az iki kere Vali Yardımcısı Başkanlığında toplanacak komitenin sekretarya hizmetleri Balıkesir Yatırım Destek Ofisi tarafından yürütülecek.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli