Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir Oda Başkanları Tavşanlı TSOnın konuğuydu

Balıkesir Oda Başkanları Tavşanlı TSOnın konuğuydu

Balıkesirde faaliyet gösteren odaların başkanları, İç Ege Değerlendirme toplantısına katılmak üzere Kütahya İli Tavşanlı İlçesine gittiler.

Balıkesir`de faaliyet gösteren odaların başkanları, İç Ege Değerlendirme toplantısına katılmak üzere Kütahya İli Tavşanlı İlçesine gittiler.
Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası, Ege Bölgesi Meclis Başkanları toplantısına ev sahipliği yaptı. Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ve Kütahya Ticaret Odası Başkanı Nafi Güral`ın da katıldığı toplantıda Tavşanlı`da hızla gelişmekte olan OSB ve ekonomik hacim masaya yatırıldı.
Balıkesir Sanayi Odası Meclis Başkanı Hakan Özdamar, Balıkesir Ticaret Odası Meclis Başkanı Yücel Yılmaz ve İzmir, Uşak, Afyonkarahisar, Manisa gibi illerle ilçe odalarının başkan ve meclis başkanlarının katıldığı toplantı öncesinde,  Tavşanlı TSO Meclis Başkanı İlhami Aydın, Ege Ticaret ve Sanayi Odaları müşterek toplantısında İç Ege bölgesini tanıtmak, sosyo ekonomik durumunu ele almak amacıyla böyle bir etkinliği hayata geçirdiklerini belirtti.
 "Bilgi paylaşımı, kuşkusuz hareket alanını belirlemede önemli bir faktör olduğuna değinen Aydın, "Bizler istişare toplantılarından çıkacak somut fikirleri yönetim kurullarımıza sunduğumuzda, pozitif katkı sağlamış olacağız." dedi.
TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu`nun, sıkça dile getirdiği "Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır." söylemini önemseyip, uygulamaya çalıştıklarını kaydeden Aydın, "Birlikte hareket etme, dayanışma, güç birliği, yaratıcılık kültürü girişimcilik ruhuyla birleştiğinde, yeni icatlar çıkarıp, eski köye yeni adetler getirdiğimizde kazanan iş dünyamız, bölgelerimiz ve elbette ülkemiz olacaktır." dedi.
Tavşanlı TSO Başkanı Davut Efe`de bölgedeki ekonominin her geçen gün güçlenerek büyüdüğünü ifade ederek Tavşanlı`nın birlikte hareket etme kültürünü bölgeye örnek gösterdi. 
Efe, ilçede sekiz siyasi partinin bir araya gelerek sivil toplum örgütü gibi çalıştığını belirterek "Tavşanlı`da biz oda olarak STK`larla dirsek teması kurarak çalışıyoruz. Onların fikirleri bizim için çok önemlidir. Pazardan tutunda esnaf dükkanlarına kadar ne olduğunu biliyoruz. İlçede Tavşanlı Platform diye bir oluşum var." diye konuştu.
Toplantıda söz alan Balıkesir Ticaret Odası Meclis Başkanı Yücel Yılmaz, İstişare toplantılarımızın odalar arası birlikteliği sağlama da çok önemli olduğunu, bizlerin üyelerimiz için bu görevlerde olduğumuzun bilinci ile hareket edip onların sorunlarına öncelikli tutup çözümler üretme noktasında görüş birliği ve ortak çalışma alanlarının oluşturulması gerektiğini belirtti.
Yılmaz, Tavşanlı TSO`nun yapmış olduğu ev sahipliğine teşekkür ettikten sonra, bu istişare toplantılarının gelenekselleşmesinde fayda gördüğünü 2. Toplantıda Balıkesir`in ev sahipliği yapmasını önerdi.  


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli