Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir MHP liderini bağrına bastı

Balıkesir MHP liderini bağrına bastı

Kuvayi Milliye Meydanında düzenlenen mitingte konuşan Bahçeli, 12 Haziran seçimlerinde tek başlarına iktidara geleceklerini ileri sürüp, AKP iktidarı işaret edip Lale devri, sülale devri yaşıyorlar dedi.

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli Balıkesir´den tüm Türkiye`ye seslendi.
Kuvayi Milliye Meydanında düzenlenen mitingte konuşan Bahçeli, 12 Haziran seçimlerinde tek başlarına iktidara geleceklerini ileri sürüp, AKP iktidarı işaret edip "Lale devri, sülale devri yaşıyorlar" dedi.
AKP hükümetinin yandaşlarını beslediğini söyleyen Bahçeli AKP´li üst düzey partililerin yaşamlarıyla lale devrini yaşadığını iddia etti. Devlet Bahçeli, "AKP iktidarı yaşadıkları ihtişamla lale devrini sülale devrini yaşıyorlar. İktidar lale devrini aratmayacak bir ihtişam, bir sultanlık, bir padişahlık rüyasındalar." şeklinde konuştu.
İşte, Bahçeli`nin konuşmasından bölümler:
12 Haziran`da oyunuzu kullanın
12 Haziran seçimleri yol ayrımına sürüklenmiş bir Türkiye´nin millet iradesi olarak yeniden temel değerlerimizi ortaya koyacağımız bir seçim olacaktır. 12 Haziran seçimleri Türkiye için bir dönüm noktası olacaktır.
Yapacakları bir şey kalmadı     
Adalet ve Kalkınma Partisi´nin başta sayın başbakan olmak üzere sözcüleri 9 yıllık dönem içerisinde nerede ve nasıl yapıldığını anlatmak yerine, hangi sosyal ekonomik sorunları çözemediği söylemek yerine milletimizi avutan, gelecekte tekrar kandırabileceğine inanan bazı çıldırmış insanların çılgın projeleriyle tekrar iktidar olmak istiyorlar.
Biz nereye gidiyoruz?
Adalet ve Kalkınma Partisi 9 yıllık dönem içerisinde şöyle bir komşuma, yakınlarıma, akrabalarıma bakıyorum AKP´ye oy verenleri izliyorum. Ama görüyorum ki 9 yıl içerisinde evinde aş kaynamıyor, gelir seviyesinde bir artış yok, hayat seviyesi yükselmemiş ve toplum huzursuz, güvensiz ve asayişsizlik altında kalmış. Öbür taraftan partililerime bakıyorum. Partimin üst yöneticilerinin dün bir at arabası yokken şimdi Range Rover ciplerle geziyor. Biz nereye gidiyoruz diyor.
Lale devri sülale devri     
Bir zamanların saltanat dönemi olan lale devrini aratmayacak bir sultan, bir padişahlık rüyasıyla lale ve sülale dönemini yaşıyorlar. Önümüzdeki seçimleri çok iyi anlamalı ve değerlendirmeliyiz. Önümüze tarihi bir fırsat çıkıyor. Millet iradesi olarak buna artık bir karar vermenin zamanı geldi diyerek düşünmek lazımdır.
En büyük sorun işsizliktir
Türkiye´nin en önemli sorunu işsizlik olarak görünüyor. Gerçekten de 6,5 milyona yakın işsizimiz var. Bugün birçok kimya mühendisimiz veya yüksek öğrenimini tamamlamış gençlerimiz ne iş olursa olsun diyerek Türkiye´de ekmek kavgası vermeye başlamıştır. Ülkede insan odaklı, istihdam dostu bir üretim ekonomisine geçilmediğinde bu ekonomi politikasının uygulama aşamasında yıllık % 7 kalkınma ışığıyla 700 bin insanımıza iş bulunamadığı takdirde ülkedeki bu en önemli ekonomik sorun bir sosyal patlamanın işareti olabilir. MHP onarım ve toparlanma hükümeti olarak 12 Haziran´da tek başına iktidara hazır olurken önceliği ülkenin evlatlarına iş bulmaya hazırdır.
Toplumun genelini düşünüyoruz
      Asgari ücreti 825 TL´ye çıkarmayı hedefliyoruz. Ev hanımlarına aile sigortası yardımı olarak ayda 320 TL vermeyi planlıyoruz. Öğrenci evlatlarımıza ayda 50 TL vermeyi düşünüyoruz. 9 milyonu aşan özürlü vatan evladı var. Bunları da ihmal etmemek, onların haysiyeti, onuru ile oynamamak, toplumda iyi bir şekilde ortamı hazırlamak maksadı ile sosyal destek ödemesi, yani bir evde özürlü vatandaş varsa 320 TL vermeyi düşünüyoruz. Başkasının yardımına muhtaç engelli aylığı olarak 450 TL vermeyi 18 yaş altı özürlülere her ay 200 TL´yi vermeyi düşünüyoruz. 65 yaş ve üstü yaşlılar için her ay 250 TL vermeyi sosyal yardım olarak da 320 TL vermeyi düşünüyoruz. Ayrıca yoksullara yapılacak yardımları da burada planlama ihtiyacı duyulmaktadır. Emeklilerin de intibak yasasını sağlayacağız. Aylıklarını artırırken MHP olarak Eylül ayında kış öncesi bir maaş fazla emekli maaşı vereceğiz.
Hilal Kart, Helal Kart
MHP olarak, tarihinden gelen kültürle, ´yaşa ve yaşat´ ilkesiyle, MHP´nin 9 ışığındaki toplumculuk ilkesiyle, Anayasamızın 3. maddesindeki sosyal devlet anlayışıyla milletimize toparlanma ve onarım hükümetinin hediyesi olarak size namus sözü veriyoruz. Bu Hilal Kart´tır. Bu kredi kartı değildir. Faizi de yoktur. Bu bir harcama kartıdır. Bu gülen bir karttır. Millet devlet dayanışmasıyla yoksul vatandaşlarımızın hepsine verilecektir. Bu karta sahip olan vatandaşımız namerde muhtaç olmayacaktır. Kimseye boyun eğmeyecektir. Başı dik, alnı açık gezecektir. Şerefli bir şekilde hayatını sürdürecektir. Hilal Kart ile kimseye muhtaç olmayacaktır. MHP size Hilal Kart´ı söz veriyor. Doğulusu, batılısı, güneylisi, kuzeylisi, alevisi, sünnisi bu ülkede yaşayan ama bugün için yoksul olan her biri Cenabı Allah´ın kutsal emaneti olarak kabul ettiğimiz aziz millet evlatlarına verilecektir bu kart. İşte bu kart cebinizdeyse evinizde mutlu ve huzurlu olacaksınız. Aile reisi sorumluluğunu daha güvenli taşıyacaksınız. Bu kart yoksul kardeşimize aş, esnaflara iş olacak. Yoksulla esnaf kucaklaşacak, birbirlerine sarılacaktır.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli