Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir Kuzusunda Sındırgı marka değer olacak

Balıkesir Kuzusunda Sındırgı  marka değer olacak

Coğrafi işaret tescili bulunan ve Türkiye genelinde en çok kıvırcık koyunun bulunduğu Balıkesir’in doğal şehir unvanlı Sındırgı ilçesi hayvancılık alanında da marka değer olacak.

Coğrafi işaret tescili bulunan ve Türkiye genelinde en çok kıvırcık koyunun bulunduğu Balıkesir’in doğal şehir unvanlı Sındırgı ilçesi hayvancılık alanında da marka değer olacak. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Sındırgı Belediyesi ve Sındırgı Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından hayvancılık alanında yapılan destekler, daha önceden dağıtılan damızlık koyunlarla birlikte Sındırgı genelinde kıvırcık koyun sayısı 80 bini geçti. 
Üretimi daha da arttırmak ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara destek amacıyla Sındırgı’da 11.930 m2 alanda Damızlık Kıvırcık Kuzu üretim tesisi kuruldu. 200 adet damızlık koyun ve 12 adet kuzu ile faaliyete geçirilen tesisin hedef kapasitesi 800 adet. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Sındırgı Belediyesi işbirliği ile faaliyete geçirilen tesiste çevre düzenlemesi devam ederken, çalışmaların tamamlanması ile birlikte örnek bir tesis olması bekleniyor. 
Balıkesir Kuzusu hakkında bilgi veren Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Balıkesir Kuzusu coğrafi işaretli değerimizin Türkiye’de en fazla üretimin yapıldığı yerin Sındırgı olduğunu açıkladı. 
Damızlık Kıvırcık Koyun Üretim Tesisleri’nin faaliyete geçirildiğini ifade eden Başkan Yavaş “Bu sayede üreticilerimize daha çok destek sağlayacak, marka değerimizi yaşatmak üretimi arttırmak adına çalışmalarımızı sürdürmeye kararlıyız.“ dedi. 
Neden Balıkesir Kuzusu? 
Balıkesir'de üretilen kuzular, etinin kalitesi, lezzeti ve hastalık direnci gibi özelliklerinin bir arada bulunması, ince kuyruk yapısı nedeniyle kas arası ile kas içi yağlanmanın makul seviye de olmasından dolayı piyasada tercih ediliyor. 
Haber Merkezi



Cem Birdi
23.11.2022 22:26:11
Öncelikle yapılan uygulama doğrudur küçükbaş üreticilerini desteklemek iyidir ancak burada yanlış bilgiler veriliyor Sındırgı daki işletmede 200 anaç içerisinden damızlık vasfı yüksek kıvırcık koyun bulmak neredeyse imkansız merinoslar ve melezleri sönmez melezi Tahir ovalar bu işletme içerisinde ne ararsan var. Amaç burada kasaplık kuzu yetiştirmek mi damızlık anaç ve koç yetiştirmek mi?

  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı