Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Balıkesir, koruyucu ailede diğer illere örnek oldu

Balıkesir, koruyucu ailede diğer illere örnek oldu

Koruyucu aileler ve bu ailelerimizin yanındaki çocuklarımız için bir iftar programı düzenlendi. Düzenlenen iftara, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ile eşi Nuran Turhan, Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Osman Çakır, İl Müdürü Ömer Yalım, Koruyuc

Koruyucu aileler ve bu ailelerimizin yanındaki çocuklarımız için bir iftar programı düzenlendi. 
Düzenlenen iftara, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ile eşi Nuran Turhan, Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Osman Çakır, İl Müdürü Ömer Yalım, Koruyucu Aileler ve çocuklar katıldı. 
Programda bir konuşma yapan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, "Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan çok mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Biz sizlerle büyük bir aileyiz. Sizin yaptığınız şu iş, yani Koruyucu Aile oluşunuz, umuyorum ki hem burada hem de ötelerde sizler için huzur kaynağı olacaktır. İnşallah, sizlerin duyarlılığı ile koruyucu ailelerimizin sayısı daha da artacak, sevgiye ve şefkate en fazla ihtiyaç duydukları zamanda çocuklarımız aile sıcaklığını ve anne- baba sevgisine sayenizde kavuşmuş olacaklardır. Katılımlarınız için çok teşekkür ediyorum" dedi.
Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Osman Çakır, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin`in selam ve saygılarını getirdiğini söyleyerek başladığı konuşmasında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak yeni bir çalışma konsepti hazırladıklarını aktardı.
Yeni bir vizyon ve misyon ile yüreklere hitap eden bir çalışma sistemi ile çalıştıklarını anlatan Çakır, bu anlamda Balıkesir`de Koruyucu Aile yanındaki çocuk sayısının çok kısa bir sürede 30`dan 90`lara gelmiş olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu başarıdan dolayı çalışma arkadaşlarımı kutluyorum diyerek sözlerini tamamladı. 
İl Müdürü H. Ömer Yalım ise, "Koruyucu Aile çalışmaları konusunda gerek çalışma usulü gerekse koruyucu aile yanına verilen çocuk sayısı anlamında Türkiye`de ilk sıradayız. Her zaman desteklerini hissettiğimiz Balıkesirli Gönüllü bireyler ve STK`larımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false